Másodszor is legyőzte a Falco a ZTE-t
14
Jan
2015
Másodszor is legyőzte a Falco a ZTE-t
2015. január 14.  |  11:29
A Falco-ZTE szomszédvári rangadóval vette kezdetét a 17. forduló a férfi A-csoportban. A sárga-feketék már az első percekben magukhoz ragadták a kezdeményezést, és végig a 40 perc során ők vezettek. Hiába dobott a vendégek centerpárosa összesen 50 pontot, Kálmán László együttese 12 ponttal nyert, ezzel megszerezte tizenegyedik győzelmét a szezonban. A ZTE továbbra is sereghajtó.

Falco-Trend Optika KC Szombathely - Zalakerámia ZTE KK 92-80 (25-19, 25-17, 22-25, 20-19)
Aréna Savaria, 1800 néző
Vezette: Cziffra Cs., Frányó Péter, Kulcsár T. (dr. Gincsai)
Falco: Martinics 18, Perl 11, Will 5/3, Dukics 11/3, Krisztanovics 14/6 Csere: Hall 10, Covington 12/12, Váradi 9/3, Bus 2, Bognár -.
ZTE: Fekete 19/3, Mohácsi 9/3, Darling 2, Cohadarevics 22, Lekli 28 Csere: Velkey -, Kertész -, Ilics -.

Kálmán László, a Falco edzője: Nagyon örülök, hogy nyertünk, és annak is, hogy nem sérült meg senki. Egy nagyon masszív és kellemetlen ellenfelet tudtunk legyőzni, néha jó játékkal. Már 18 ponttal is vezettünk a harmadik negyedben, de a ZTE erejét mutatja, hogy onnan is felállt. A magas szerkezetük nem nagyon ízlett nekünk, lehet, hogy nem voltak annyira mozgékonyak, de nagyon sok támadó lepattanót és palánk alatti kosarat szereztek. Ez a ZTE már nem az, amely két-három fordulóval ezelőtt volt, úgy gondolom, hogy egyre erősebb lesz.

Milos Sporar, a ZTE edzője: Ha figyelembe vesszük azt, hogy milyen kerettel álltunk ma fel, akkor azt kell, hogy mondjam, elégedett vagyok azzal, amit a srácok mutattak. Az új igazolásunkra, Swanstonra és az első számú irányítónk, Dzambicsra nem számíthattam, Darling sérülten, Cohadarevics pedig csak pár edzéssel a háta mögött vállalta a játékot. Bízom benne, hogy jó úton haladunk, nem féltem ezt a csapatot. Szerintem, ha még egy játékossal kiegészülünk, tudunk meccseket nyerni. Persze most egy kicsit nyomás alatt vagyunk, mert utolsók vagyunk, de tényleg bizakodó vagyok.

Vármegyei szövetségek