09
Jan
2015
Fiú junior: véget ért az alapszakasz
2015. január 9.  |  17:17
A kiemelt utánpótlás-bajnokságokban a fiú junioroknál véget ért az alapszakasz, ahonnan a Keleti- és a Nyugati-csoportból az első négy-négy helyezett jutott be a felsőházba. A hétvégén így is sor kerül még egy mérkőzésre: a Körmend-Fehérvár találkozót pótolják, ez azonban nem befolyásolja a felsőházba jutók mezőnyét, hiszen már mindkét csapat biztos részt vevő.

Nyugatról a másik két továbbjutó az első helyen zárt Pécs és a második MAFC, amely legutóbb épp a Körmend ellen nyert szoros meccsen 76-74-re. A Keleti-csoportból a Vasas tízből tíz győzelemmel jutott tovább. A további felsőházi részt vevők ebből a csoportból a Honvéd, a Debrecen és a SZEDEÁK.

A fiú kadettek Nyugati-csoportjában még zajlik a vége felé közeledő alapszakasz: a hétvégén pályára lép a veretlen éllovas Soproni Sportiskola/A, amely szombaton az aznap délelőtt előbb a Soproni Tigriseknél vendégeskedő Budafokot fogadja. A Keleti-csoportban szintén játszik a tabellát hibátlan mérleggel vezető csapat: a Nyírsuli/A Békéscsabára látogat.

A leány kadetteknél is van még hátra meccs az alapszakaszból. A Keleti-csoportban a tabellát vezető Sopron a nyeretlenül a táblázat végén álló Dávid Kornél KA-t fogadja, a szintén 6-2-es győzelem-vereség mutatóval a második és a harmadik helyezett Pécs és Százhalombatta pedig egymással csap össze. Keleten is egymással találkozik a második és a harmadik helyen álló csapat: a Vasas a Szegedet fogadja, a nyeretlenül a táblázat végén tanyázó Debrecen pedig a Kecskemét ellen igyekszik megszerezni első győzelmét. A leány és fiú kadettek alapszakasza a jövő hétvégén fejeződik be.

A részletes eredményeket és a műsort az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&year=x1415

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&year=x1415

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&year=x1415

Vármegyei szövetségek