Hepp Kupa Négyes Döntő, Hódmezővásárhely
04
Jan
2015
Hepp Kupa Négyes Döntő, Hódmezővásárhely
2015. január 4.  |  02:02
A Debrecen jutott a Hepp Kupa döntőjébe

Fotó: Damó Adrienn
Forrás: Kezdő5.hu

Óriási küzdelemben a Debrecen jutott be elsőként a Hepp-kupa holnapi fináléjába a hódmezővásárhelyi négyes döntőn. A DEAC-ban Nagy Botond szinte emberfelettit nyújtott, 31 pontot szórt a jó erőkből álló Nógrád megyeieknek. A döntő vasárnap 18 órakor kezdődik a Hódtói Sportcsarnokban.

A salgótarjániak kezdtek jobban, Tutus rögtön 12 ponttal indított. Ellenfelük csak ezután talált be. Tutussal továbbra sem bírtak, így a játékrész derekán 7-22 állt az eredményjelzőn. A cívisvárosiakban Nagy Botond tartotta a lelket, egy kicsit fel is zárkóztak.

16-25-nél kezdődött a második 10 perc. Újra magukra találtak a tarjániak, és az ex-vásárhelyi Schéda kosaraival ismét megléptek, de dr. Nagy Ágoston fiai sem hagyták magukat: a Nagy-testvérek vezetésével a nagyszünetre 3-ra olvadt a különbség.

A harmadik periódusban tovább fokozódott az addig sem túl nyugodt hangulat. A piros mezesek szorosabban őrizték a 20 perc alatt 24-et vágó Nagy Botondot, ezzel újfent olajra léptek valamelyest, de a DEAC fiataljait nem tudták lerázni, akik pörgős védekezésük mellett leginkább lerohanásokkal operáltak ebben az időszakban. Két perccel a zárónegyed előtt Schéda szórt be egy trojkát, de továbbra sem dőlt el a győzelem sorsa. (56-63)

A korábban kék-sárga mezben pattogtató Czuprák kettesére Nagy Botond egy óriási hármassal reagált, majd a tarjáni Szabó Péter emberét átdobva talált be a hármas vonal mögül. Majd az ekkor már 31 egységnél tartó Nagy Botond következett.(67-70) Egyre izgalmasabbá vált az összecsapás, miután két büntető, valamint Erdei távolija után fordított a DEAC. Egy perccel a vége előtt csak 2 pont volt a differencia, Gorski viszont egalizálni tudott 11 másodperccel a dudaszó előtt, de az utolsó pillanatban Takács Róbert eldöntötte a továbbjutást.

Debreceni EAC – Konecranes-Salgótarjáni KSE 80-78 (16-25, 28-22, 12-16, 24-15)
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 250 néző.
Vezette: Gál J., Fodor A. és Rácz Zs.
Debreceni EAC: NAGY BOTOND 31/18, Nagy Benedek 3/3, Pék -, Kovács 6, TAKÁCS 5.
Csere: Fannar -, Kaluha 5/3, VAS 16, Andrássy -, ERDEI 14/6.
Edző: dr. Nagy Ágoston
Salgótarjáni KSE: Szabó P. 13/3, Madár 5/3, Pap 8/6, TUTUS 17/3, GORSKI 11/3.
Csere: SCHÉDA 11/3, Oluic 3/3, Dániel 1, Czuprák 7, Pribic 2.
Edző: Papp Attila

Dr. Nagy Ágoston: „Rengeteg problémánk volt az elmúlt hetekben. Csapatom ennek ellenére megmutatta, hogy a nehéz helyzetekben rendkívüli teljesítményre képes.”

Papp Attila: „Az első félidőben remekül játszottunk. Sajnos a második játékrészben elhittük, hogy megvan a győzelem.”

Döntőben a Kosársuli

Forrás: vasarhelyikosarsuli.hu

Kétszeri hosszabbítás után jutott be a Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa döntőjébe a Vásárhelyi Kosársuli. A TF-Budapest óriási küzdelemben maradt alul a kék-sárgák ellen, akik ismét bizonyították, hogy a legnehezebb helyzetből is képesek talpra állni. A finálét vasárnap 18.00-kor rendezik a Hódtói Sportcsarnokban.

Rostás Imre kezdte a pontgyártást. Már az elején érezhető volt, hogy nagy tétje van az összecsapásnak. Az agresszíven védekező fővárosiak gyorsan átvették a vezetést. (4-8) A hazaiak büntetőkkel lopóztak közelebb, sőt Gruda centerezése után az első 10 perc végére fordítottak.

11-10-nél folytatódott a nem túl gólgazdag találkozó. Ekkor jött nyilas, aki egy két pontos után 8 méterről szórt egy triplát, és kiosztott egy gólpasszt Vasnak, aki a gyűrűbe húzta a labdát. Gruda távolija után pedig már 10 volt a különbség, majd Vejinovics pillanatai következtek. (24-10) Nyilas eufórikus hangulatban kosárlabdázott újabb 8 méteres trojkát hintett, ami után szinte felrobbant a Hódtói Sportcsarnok. Lassan beindult a TF, de nem igazán tudtak közelebb lopózni, 13 pontos hátránnyal vonultak az öltözőbe.

A második félidőre alaposan feltüzelte fiait a korábban Vásárhelyen dirigáló Merim Mehmedovic, Moravcsik és Beák kosarai után már 34-28 állt az eredményjelzőn. Tovább tartott a rövidzárlat, csak Nyilas dobott egy büntetőt, míg a vendégek két kosarat jegyeztek. (35-32) Ráadásul Katona kosarával előnybe kerültek, de Kelemen és Vas vezérletével fordított a Kosársuli.

Minimális vásárhelyi vezetéssel kezdődött az utolsó játékrész, ami Katona hármasa után elveszett, viszont a remekül pattogtató Kelemen egalizált. Varga vitte hátán ezután társait. Ezután szinte támadásonként került egyik gárdától a másikhoz a vezetés, szinte harapni lehetett a feszültséget a levegőben. Móravcsik ziccerezett, ami után megint a budapestieknek állt a zászló, és sokáig nem adták ki az előnyt a kezükből. 15 másodperc volt hátra, és 58-60 a táblán, amikor Rostás Imre elsüllyesztett egy kettest, és hosszabbításra mentette az elődöntőt.

A ráadásra a TF két meghatározó spílere Beák és Szobi is kipontozódott. Moravcsik és Rostás Imre egyaránt a büntetővonalról talált be.(61-61) Nem adták fel a Tehetséges Fiatalok, akik ritkán látható agresszív védekezésük ellenére sem fáradtak. Egyik csapat sem tudta kenyértörésre vinni a dolgot, következett a második hosszabbítás.

Czibere dobott egy bravúrgólt, majd Varga vágott egyet, ezután Moravcsik és Katona válaszolt. (65-66) Ezután felváltva estek a kosarak. Újra a TF egyenlített immár sokadszor, de végül Vejinovics büntetője döntött. A Kosársuli vasárnap este 18 órakor a Debrecennel csap össze a kupáért.

Vásárhelyi Kosársuli SE – Tehetséges Fiatalok-Budapest 70-69 (11-10, 24-11, 9-21, 17-18, 1-1, 9-8)
Dr. Hepp Ferenc Emlékkupa elődöntő, Hódmezővásárhely Hódtói Sportcsarnok, 850 néző.
Vezette: Praksch P., Kovács P. és Radnóti M.
Kosársuli: Vejinovics 11, Rostás I 7. Czibere 6, Vas 9, VARGA 12.
Csere: Gruda 5, NYILAS 12/6, KELEMEN 8/3, Mócsai -, Genal -.
Edző: dr. Elek András és Utasi Gábor
TF-Budapest: MORAVCSIK 22/3, KATONA 22/18, Beák 9/3, Debreceni D. 5, Szobi 3.
Csere: Mucibabic -, Tóth 8, Debreceni G. -, Major -.
Edző: Mehmedovic Merim

Dr. Elek András:”Nagyon örülök, hogy egy ilyen jól védekező csapatot így tudtunk legyőzni.”

Mehmedovic Merim: „Örülök, hogy teltház előtt játszhattunk Vásárhelyen, ahol korábban dolgoztam. Nagyon inspiráltak voltak fiatal játékosaim, és megnehezítettük a házigazdák dolgát."

Vármegyei szövetségek