Hepp Kupa Döntő Hódmezővásárhelyen
31
Dec
2014
Hepp Kupa Döntő Hódmezővásárhelyen
2014. december 31.  |  09:53
Forrás: www.vasarhelyikosarsuli.hu

Fotó: Damó Adrienn

Debrecen-Salgótarján elődöntővel kezdődik szombat délután 15.30-kor a kétnapos Hepp Kupa négyes döntő a Hódtói Sportcsarnokban. A Vásárhelyi Kosársuli az első nap 18.00-kor a TF-Budapesttel csap össze a nagydöntőbe jutásért.

A kereteket nézve a bajnoki tabella hatodik helyén tanyázó Tehetséges Fiatalok-Budapest tűnik a leggyengébbnek a négy együttes közül. Ennek ellenére senki sem veheti fél vállról őket. A kék-sárga szurkolók jól emlékezhetnek rá, hogy Cziberéék csak az utolsó percekben tudtak fordítani idegenben. Elsősorban Katona Róbertet és Beák Gábort kell kordában tartani a sikerhez.

A Debreceni EAC az egyetlen együttes a résztvevők közül, akikkel még nem találkozott a Vásárhely a bajnokságban. A cívisváros fiataljai 8-1-es mutatóval állnak Vas Péterék mögött a második helyen az NBI/B keleti csoportjában. Jó formájukat mi sem bizonyítja jobban, mint hogy egyetlen vereségüket még a legelső fordulóban szenvedték el az Eger ellen. Leginkább Takács Dániel és 20 éves Nagy Botond törhet borsot az ellenfelek orra alá.

A Salgótarjánról lehetnek legélénkebb emlékei a vásárhelyi drukkereknek. Nyilasék december 20-án 89-71-re diadalmaskodtak ellenük Hódmezővásárhelyen. A Nógrád megyeiek jelenleg a számukra csalódást jelentő hetedik helyen állnak a bajnokságban. A játékosállományuk alapján azonban ennél sokkal jobb szereplés várható el tőlük. A salgótarjániak megerősítették keretüket, Mócsaiék ellen már a frissen szerződtetett Szabó Péter sem hiányzott a 9. fordulóban. Mellette Tutusról, Madárról, Gorskiról és Papról sem szabad megfeledkezni.

A hazai környezet, az eddigi bajnoki és kupaszereplés a Vásárhelyi Kosársulit teszi a legnagyobb esélyessé. Dr. Elek András tanítványai eddig egyetlen idei tétmeccsükön sem találtak legyőzőre. A B-csoportban szerzett kilenc siker mellett a további négy kupaösszecsapáson aratott 4 győzelem sok erőt adhat a hétvégi derbikhez. A gárda legnagyobb fegyvere az lehet, hogy 7-8 olyan spíler közül válogathatnak az edzők, akik képesek egyedül eldönteni egy rangadót. Vas, Varga, Rostás Imre, Czibere, Nyilas és Vejinovics mellett az utóbbi találkozókon villogó Gruda, Kelemen, valamint Genal is kulcsszereplő lehet.

A Hepp Kupa Final Four elődöntőit 2015. január 3-án szombaton, míg a bronzmeccset és a döntőt január 4-én rendezik a Hódtói Sportcsarnokban. Az összecsapások megtekintése a két főtámogatónak, a Takarékbank Zrt-nek és a Magyar Földgáztározó Zrt-nek köszönhetően ingyenes.

Vármegyei szövetségek