Győzelemmel zárta az évet a Kecskemét és a Falco
18
Dec
2014
Győzelemmel zárta az évet a Kecskemét és a Falco
2014. december 18.  |  23:56
Férfi NB I. A csoport, 12. forduló:

Csütörtökön két mérkőzéssel vette kezdetét a 12. forduló a férfiaknál, mindkettőn hazai siker született. Előbb a Kecskemét rajt-cél győzelmet aratott a sereghajtó, tartalékos felállásban szereplő Zalaegerszeg felett úgy, hogy Sztojan Ivkovics szakmai igazgató minden játékosának kellő lehetőséget tudott biztosítani. A Falco sokáig nagy csatát vívott az Albával, majd az utolsó percekre elfáradtak a vendégek, így behozhatatlan előnyre tett szert.

KTE-Duna Aszfalt - Zalakerámia ZTE KK 90-60 (25-10, 21-20, 23-11, 21-19)
Messzi István Sportcsarnok, 700 néző
Vezette: Pálla Z., Jurák K., Kulcsár T. (Balogh)
KTE: Kinney 12/6, Kovács P. 7/3, Djeraszimovics 12, Ivosev 9/6, Barovics 12. Csere: Rakics 11/9, Karahodzics 4, Mészáros 7, Pongó Má. 5/3, Hegedűs 6/6, Pongó Ma. 3/3, Jakab 2.
ZTE: Kertész 2, Gáspár 18/6, Darling 6, Tamir 14, Ilics 10. Csere: Mohácsi 4, Velkey 4, Czinger 2, Kerkai -.

Sztojan Ivkovics, a KTE szakmai igazgatója: A hozzáállásunk jó volt, mint mindig. Ismét kilencven pontot dobtunk, ez régen nem volt rendszeres a Kecskemét életében. Kiszolgáltuk a közönséget. A mi játékosállományunk jobb, reális az eredmény. Nálunk is lesznek változások – a kölcsönjátékosok jövőjére gondolok –, a tulajdonosi körön is nagyon sok fog múlni a jövőre és a rájátszásra nézve is. Boldog vagyok, hogy rekordot döntöttünk, ezután nincs is mit magyarázni. Sok munka van még előttünk.

Milos Sporar, a ZTE vezetőedzője: Nagyon tisztelem a Kecskemétet! Nem igazán tudok mit mondani, nagyon nehéz helyzetben van a ZTE a Paks és a hasonló játékerőt képviselő csapatok ellen. Ez a játékosállomány nem üti meg az A-ligás szintet – hiányzik egy irányító, egy center és egy négyes poszton bevethető játékos. Három ember hiányzik, ez nagyon sok, olyan csapattagok lettek húzóemberek, akik eddig nem voltak azok. Pár nap pihenés következik, utána irány a sportcsarnok, a munka. Valamit kezdeni kell a mostani játékosállománnyal, valamilyen előrelépés kell. Bármilyen keretet is sikerül összeszedni az alapszakasz második felére, nagyon kemény időszak elé néz a ZTE.

Falco-Trend Optika KC Szombathely - TLI-Alba Fehérvár 77-62 (16-11, 20-25, 14-13, 27-13)
Aréna Savaria, 1600 néző
Vezette: Kapitány G., Jakab L., Boros T. (dr. Gencsev)
Falco: Martinics 22/12, Doyne 18/3, Perl 14/3, Majsztorovics 5, Hall 7. Csere: Bognár 2, Dukics 3/3, Will 5/3, Simon K. 1.
Alba Fehérvár: Simon B. 13/6, Supola 2, Kromah 15, Melvin 5, Csorvási M. 7. Csere: Tóth P. 2, Juhos 14, Kovács Á. 2, Djapa 2.

Kálmán László, a Falco edzője: Úgy gondolom, hogy egyik csapat sem érdemelt győzelmet a mai mérkőzésen. Ha nem is olyan teljesítményt nyújtottunk, amit szeretnék, de kemények voltunk, harcosak voltunk, és a védekezésünk végre olyan volt, amilyet látni szeretnék. Persze most is voltak hibáink, de hittünk egymásban, hogy meg tudjuk csinálni. Rengeteg munka vár még ránk. Úgy látszik, a Kaposvárral és az Albával vagyunk körülbelül egy súlycsoportban, a Sopron, a Kecskemét és a Paks azért kiemelkedik a mezőnyből. Örülök neki, hogy nyertünk, és most olyan szájízzel és eredménnyel tudunk pihenőre menni, amivel elégedettek lehettünk volna év elején is.

Székely Norbert, az Alba Fehérvár edzője: Először is gratulálok a Falcónak, megérdemelték a győzelmet. A különbséget túlzónak tartom, ez egy kiegyenlített mérkőzés volt, a végére azonban elfáradtunk minden tekintetben. Nem találtuk meg az utat a gyűrűhöz, illetve amikor végre sikerült, akkor kihagytuk a tiszta ziccereket is. Ennyi kihagyott közeli dobással esélytelen mérkőzést nyerni, különösen idegenben. Ahhoz, hogy komoly mérkőzéseket is meg tudjunk nyerni, sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk, és túl kell lépnünk a saját árnyékunkon.

Vármegyei szövetségek