30
Nov
2014
Biztonsági felelősök és a sportszervezetek képviselőinek éves felkészítése
2014. november 30.  |  01:35
Az Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a Magyar Jégkorong Szövetség 2014. november 27-én a Magyar Sport Házában tartotta meg a biztonsági felelősök és a sportszervezetek képviselőinek jogszabályok értelmében kötelezően előírt éves felkészítését.

A képzést Bodnár Péter, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének főtitkára nyitotta meg. A főtitkár köszöntőjében ismertette az elmúlt évek pozitív folyamatait és köszönetét fejezte ki a sportszervezetek szurkolók érdekében kifejtett munkájáért. Hangsúlyozta, hogy a kosárlabda és jégkorong mérkőzéseken tapasztalható pozitív szurkolói légkör fenntartásához valamennyi közreműködő együttes munkájára szükség van. A szövetségek egyértelmű törekvése az, hogy a szurkolók szolgáltató szervezéssel találkozzanak és biztonságosan látogassák a csarnokokat.

A képzés céljaként a jogszabályi rendelkezéseknek történő megfelelésen túl az volt, hogy az előző évad tapasztalatai minden sportszervezet bevonásával kerüljenek feldolgozásra. A biztosítási gyakorlat egységesítése érdekében a biztosítások ellenőrzésének tapasztalatai, a biztonságtechnikai ellenőrzések eredményei, valamint a helyzetjelentések értékelése az Országos Rendőr-főkapitányság munkatársának bevonásával kerültek értékelésre. A szakértő előadók bevonásával ismertetésre kerültek a pályahitelesítéssel kapcsolatos elvárások, az egészségügyi szolgáltatással kapcsolatos feladatok, valamint a rendezők oktatásával kapcsolatos szövetségi elképzelések. A lelátók rendjének fokozásához, a szurkolók kulturált szórakozásának biztosításához az előadók - a különböző jogszabályok és szövetségi előírások mellett - bemutatták a legjobb biztosítási gyakorlatokat is. Az előadások keretében kibontakoztak a szövetségek éves sportági programjainak legfőbb irányai elősegítendő a megfogalmazott fejlesztési célok közös elérését. A problémák megoldására fókuszáló esemény zárása során a résztvevő vagyonvédelmi vállalkozások és sportszervezetek képviselői igazolást kaptak az éves biztonsági továbbképzésen történő részvételről.

Vármegyei szövetségek