Elindult a kerekesszékes kosárlabda-bajnokság
13
Nov
2014
Elindult a kerekesszékes kosárlabda-bajnokság
2014. november 13.  |  09:03
A Soproni Tigrisek SE részvételével megkezdődött a kerekesszékes kosárlabda-bajnokság. Komoly előrelépés, hogy tavalyhoz képest kétszer annyi, összesen hat bajnoki fordulót rendeznek, így Sopronban is két alkalommal játszanak az ország legjobb kerekesszékes kosarasai.

A Soproni Tigrisek SE a tavalyi évben indult először a kerekesszékesek számára kiírt országos bajnokságban. Ennek köszönhetően az MKB-arénában teljes bajnoki fordulót rendezhettek. Idén jelentősen változott a lebonyolítás: három helyett összesen hat forduló lesz, így Sopronban is kétszer találkoznak majd a csapatok.

– Az MKB Aréna átépítése miatt még nem fixáltuk az időpontot, de várhatóan az egyik november végi hétvégén rendezzük az első soproni fordulót. Az aréna ideális helyszín, hiszen megfelelő méretű hely van még a játéktér mellett, így az éppen nem játszó csapatok játékosai is könnyel elférnek a kerekesszékekkel – mondta Nagy Tamás, a Soproni Tigrisek SE elnöke.

A csapat szakmai előrelépésnek tekinti, hogy Magyar András, a kerekesszékes kosárlabda válogatott szövetségi kapitánya a Tigrisek SE játékosát, Molnár Attilát is behívta a válogatott keretbe.

– Büszkék vagyunk válogatott játékosunkra, emellett próbáljuk tovább bővíteni a bázisunkat. Ennek érdekében minden héten szerdán 15 és szombaton 14 órától nyílt edzéseket tartunk a papréti sportcsarnokban. Ép és mozgáskorlátozott érdeklődőket is várunk, a felnőtt és a középiskolás korosztályból egyaránt – mondta Nagy Tamás. Az egyesület kérése, hogy, akit érdekel a kerekesszékes kosárlabda, akár nézőként vagy játékosként, jelentkezzen be a sopronitigrisek@mailmax.hu e-mail címen.

A kerekesszékes kosárlabda-bajnokság idei küzdelmeiben a Törekvés SE, a DVTK és a Soproni Tigrisek SE csapatai vesznek részt.


Forrás: Soproni Téma

Vármegyei szövetségek