A Sopron maradt veretlen a férfiaknál
27
Oct
2014
A Sopron maradt veretlen a férfiaknál
2014. október 27.  |  11:36
Férfi NB I. A-csoport, 4. forduló

Marso Nyíregyháza KK - Soproni Sördögök 70 – 90
Naturtex-SZTE-Szedeák - MAFC 78 – 73
Jászberényi KSE - Egis Körmend 89 – 80
PVSK-PANNONPOWER - Alba Fehérvár 98 – 79

Veretlen csapatok csatáját hozta a Nyíregyháza-Sopron találkozó a férfiaknál. Bár jól kezdtek a hazaiak, Sabáli Balázs együttese végül magabiztos, 20 pontos győzelmet aratott. A sereghajtó MAFC jól tartotta magát Szegeden, de a Jereminov-Csirics-Balaban légiós trió végül öt pontos győzelmet hozott a Szedeáknak. Az edzőváltáson áteső Egis Körmend Jászberényben sem tudott nyerni, Bencze Tamás együttese a Zalaegerszeg után egy másik nyugati fellegvárat is legyőzött hazai pályán. Megszerezte első győzelmét a Pécs, amely 19 ponttal verte az Alba Fehérvárt.

A Zalakerámia ZTE KK – Falco-Trend Optika KC Szombathely szomszédvári rangadót ma este, a KTE-Duna Aszfalt – Kaposvári KK derbit pedig szerdán rendezik.

Szabadnapos: Atomerőmű SE

Női NB I. A-csoport, 2. forduló

PEAC-Pécs - CMB CARGO UNI Győr 75 – 85
UNIQA-Euroleasing Sopron - ZTE Női Kosárlabda Klub 105 – 67
PINKK-Pécsi 424 - Ceglédi EKK 96 – 58
MKB-Euroleasing Vasas - MTK-Budapest 50 – 58

A hétvégén négy mérkőzést rendeztek a női élvonal 2. fordulójában. A fővárosi rangadón az MTK pontszegény meccsen verte idegenben 58-50-re a Vasast. Pedig a félidőben még négy, a harmadik negyedben pedig már tizenhárom ponttal vezettek a hazaiak, ráadásul a vendégek a találkozó elején sérülés miatt elveszítették Semsei Barbarát. A papírformának megfelelően sima győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a címvédő PINKK-Pécsi 424, amely 96-58-ra verte a tartalékos Ceglédet. A játéknap rangadóján, remek hangulatú, fordulatos mérkőzésen a Győr 10 pontos, megérdemelt győzelmet aratott a PEAC vendégeként. Völgyi Péter csapatában Laklóth 19, Radocaj 16, Vajda és Czirják pedig 15-15 pontot dobott. Bár a felkészülés során a ZTE kétszer is megtréfálta a Sopront, ezúttal Igor Polanek együttese a 20 pontos Krnjic vezérletével végig nagy iramot diktálva, 105-67-re nyert hazai pályán.

Vármegyei szövetségek