Fűzy Ákos Emléktorna, Pécs
10
Oct
2014
Fűzy Ákos Emléktorna, Pécs
2014. október 10.  |  00:14
Fűzy Ákos, a pécsi kosárlabda kiemelkedő alakjának emléke és munkássága előtt tisztelegve hívta életre a PEAC-PÉCS a szakvezetőről elnevezett emléktornát. Mint ismeretes, szeptemberben volt egy éve, hogy Fűzy Ákos életét vesztette egy tragikus közúti balesetben.

- Nagyon sajnálom, hogy Fűzy Ákos barátomnak emléktornát kell szerveznünk, és bízom abban, hogy az első Emléktorna hagyományt fog teremteni a mindenkori pécsi női kosárlabdában – mondta Zeljko Djokic vezetőedző, aki a PEAC-PÉCS szakmai felkészítésén túl a hétvégi esemény szervezésében is főszerepet vállal. – A bajnokság rajtja előtt egy héttel a legtöbb csapat már teljes keretével dolgozik és ez egyfajta minőséget is magában hordoz. Örülök, hogy a Celje gárdájával játszunk, mert őket az egyik legtehetségesebb csapatnak tartom Európában, ahol 4-5 majdani EuroLigás játékos is nevelkedik. Kíváncsian várom, hogy a mi fiatal tehetségeink mire mennek a szlovének ellen. Annak ellenére, hogy nálunk több standard játékos is sérüléssel küszködik, érdekes és jó kosárlabdát várok.

Szombaton a házigazda PEAC-PÉCS tehát a szlovén Athlete Celje, míg a CMB Cargo UNI Győr az MTK Budapesttel méri össze erejét. A szombati összecsapások győztesei játsszák vasárnap a döntőt, a vesztesek pedig a harmadik helyért lépnek pályára.

A torna programja:

2014. október 11. szombat

14:00 PEAC Kosárlabda Akadémia Pécs - Zsíros Akadémia Kőbánya (junior)
16:30 PEAC-PÉCS - Athlete Celje
19:00 CMB CARGO UNI Győr – MTK-Budapest

2014. október 12. vasárnap
15:00 Bronzmérkőzés
17:30 Döntő

Az Emléktorna mérkőzései 500 Ft-os napijegy váltása ellenében tekinthetők meg.

Vármegyei szövetségek