A Szolnoké volt a nyerő labda
14
May
2014
A Szolnoké volt a nyerő labda
2014. május 14.  |  19:48
  

Idegesen kezdtek a csapatok, a nyitó negyed közepén 5-5-re állt a meccs. Utána két triplát dobott a Honvéd, ez egy 10-2-es roham kezdetét jelentette. Az ekkor szerzett előnyt megtartotta a negyed végéig a Honvéd. 

A második szakasz elején kapkodott a hátrányban lévő Szolnok, siettette a támadások befejezését, s ez rossz dobásokhoz eladott labdákhoz vezetett. A szakasz közepén zónára álltak át a szolnokiak, akik ezzel megtörték a Honvéd lendületét. Labdákat, könnyű kosarakat szereztek a Tisza-partiak, s egy 8-0-s rohammal a félidő hajrájában 5 pontra feljöttek. A Honvéd a dudaszó pillanatában dobott egy duplát, így 7-tel "ment" a szünetben.

Szünet után egy Kovács vezette 9-2-es rohammal gyorsan egyenlített a Szolnok. Utána a következő volt a képlet: a Honvéd előnyt szerzett, a Tisza parti legénység egalizált. Döntetlennel fordultak a záró negyedre a felek. 

Ezt zónával kezdte a Szolnok, triplával átdobta a Honvéd. Pár perc múlva már a szolnokiak vezettek. Hihetetlen izgalmas volt a hajrá, 4 ponttal ellépett a Honvéd, s csak azért nem jobban, mert rengeteg büntetőt kihagytak játékosai - 7/23 volt a Honvéd büntető mutatója, a Szolnoké 15/30. Ezt követően esett be az egyetlen szolnoki tripla, amely óriási lökést adott az alföldi srácoknak, a Honvédnál pedig az egyik játékos személyi hibája után technikait is kapott. Már-már győztesnek látszott a Szolnok, de 8 másodperccel a vége előtt azonban egy triplával egyenlített a Honvéd, 5-tel a befejezés előtt, szolnoki időkérés után az oldalbedobást követően 2,6 másodperccel a vége előtt Kovács megszerezte a szolnokiaknak a győztes kosarat. 

Honti Viktor: - Óriási küzdelem volt, az ilyen egylabdás meccseken a vesztes is óriási energiákat mozgósított a győzelemért, ezért saját csapatom mellett a Honvédnak is gratulálok. Rosszul, idegesen játszottunk, annak köszönhetjük a győzelmet, hogy a srácoknak helyén volt a szívük. Remélem, a folytatásban már jól is fogunk játszani. 

Zsoldos András: - Nagyon akartak a fiúk, de a feszültség bennük volt, nem igazán tudták azt játszani, amit tanultak. Remélem, a következő meccseken már jobban játszanak a srácok.