Magabiztos MAFC
14
May
2014
Magabiztos MAFC
2014. május 14.  |  15:51
Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat. A MAFC játékosai nyugodtak meg hamarabb, olyannyira, hogy 6-4 után Sebestyén vezérletével egy 22-0-s 8 percet a betöréseket erőltető, kissé megilletődött kaposvári srácok ellen. Jól látható volt két csapat játékosai közötti fizikai különbség, a fiatalabb kaposváriak rendre elvesztették a párharcokat erősebb, izmosabb fővárosi vetélytársaikkal szemben. A somogyiak közel 8 perces kosárcsendjét egy szép triplával törte meg Benke a negyed végén. 

A második szakasz első 7 perce küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, majd a félidő végén egy 9-0-s rohammal 30 pont fölé nőtt a MAFC előnye. 

A harmadik negyed is egyoldalú játékot hozott, a kaposváriak ráadásul a büntetőket is gyengén dobták. A záró szakaszban a MAFC-ban az addig kevés lehetőséghez jutó kosarasok játszottak. Sokáig igen alacsony színvonalú volt a játék, a meccs végén a kaposváriaknak is akadtak ügyes megmozdulásaik, de a MAFC fölényes sikerét nem tudták kétségessé tenni. 

Vavra András: - Úgy kezdtünk, ahogy az elvárható, az első perctől mindenki megfelelő hozzáállással és fejben maximális koncentrációval játszott. Folyamatos nyomás alatt tartottuk a kaposváriakat és ebben sokat segített a bőséges rotációs lehetőség, gratulálok a fiúknak. 

Fehér Iván: - Sokkal többet vártam a srácoktól, bátortalanok voltunk. Nagyon remélem, hogy a folytatásban fel tudunk állni ezután a nagy pofon után.