Biztos Vasas siker az akadémiai párharcban
14
May
2014
Biztos Vasas siker az akadémiai párharcban
2014. május 14.  |  13:38
Esélyeshez méltó játékkal, nagy elánnal kezdett a hazai csapat, amely 2 perc elteltével 11-2-re vezetett. A folytatásban magukra találtak a szombathelyiek, hiába mutatott be több remek szerelést a hazaiak kongói származású játékosa, Kalau Nshimba, kiegyenlített lett a játék.  

A második negyed elején tompán, sok hibával játszottak a hazaiak, zónájukat Durázi Krisztofer vezérletével többször is átdobták a felbátorodó vasi fiúk. Fel is jöttek 36-32-re a 17. percben. A félidő végén vissza állt emberfogásra a Vasas és elsősorban Lewis Chester két triplájának köszönhetően szünetig 13 pontosra növelte előnyét a házigazda. 

Szünet után Bordács villanásaival gyorsan 17 pontra nőtt a hazai előny, ám ismét "túlpörgött" a Vasas, a szombathelyiek ezt ügyesen kihasználták, s egy 7-0-lal 10 pontra visszajöttek. A negyed végéig állandósult a 10 és 15 pont közötti hazai vezetés. 

A záró 10 percet 8-0-lal kezdve 20 pont fölé nőtt a Vasas előnye. A hajrában már a további mérkőzésekre gondolva mindkét szakvezető a kevesebb lehetőséghez jutó játékosait szerepeltette. Hullámzó teljesítményt nyújtva is biztosan nyerte nyitó meccsét a torna egyik legnagyobb esélyesének tartott Vasas. 

Sárosi Bulcsú (Vasas): - Tipikus első meccs volt. A jól küzdő szombathelyiek ellen nagyon sok hibával játszottunk, ezek számát szeretnénk a továbbiakban csökkenteni. 

Svajda Gábor (Szombathely): - Úgy gondolom, a csoport legerősebb csapata ellen játszottunk. Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez, nagyon szépen játszott ellenfelünk, de szorosabb is lehetett volna a meccs, ha nem kezdünk olyan megilletődötten. Sok sikert kívánok a Vasasnak a továbbiakban. 

Vármegyei szövetségek