Tippmix Női NB I: Hazai diadalok
17
Dec
2022
Tippmix Női NB I: Hazai diadalok
2022. december 17.  |  23:57

A bajnokság 12. fordulójában a SERCO UNI-Győr 96-70-re verte a VBW CEKK Ceglédet.

A szerdai Európa Kupa mérkőzésen sérülést szenvedő Aaryn Ellenberg és Ruff-Nagy Dóra, illetve Sabina Oroszova nélkül várta az összecsapást a Győr. Beatrice Mompremier duplája és Dombai Réka 2+1-es megoldása vezette fel a találkozót. Erre Szerelem-Kobolák Cintia és Samantha Cooper triplája érkezett válaszul, így 6-5-nél a CEKK járt előrébb. Az első szakaszban fej-fej mellett haladt a két gárda. Dombai Réka, Beatrice Mompremier és Török Ági pörgette fel a játékot a negyed felénél, de 13-8 után egy 8-0-s sorozattal ismét a Cegléd ragadta magához a vezetést. A vendégek összesen négy triplát értékesítettek az első szakaszban. Az igencsak fordulatos negyed hajrájában előbb 20-18-nál ismét a Győr járt előrébb, majd Horváth Boglárka két büntetőjével egyenlített a CEKK. A második szakaszt Beatrice Mompremier 2+1-es megoldása és Török Ági duplája indította. Erre még érkezett egy tripla Szabó Petrától, de ezt követően is lendületben maradt a Győr. 32-23-nál már a CEKK időkérése állította meg a játékot.

A folytatásban 9-10 pont környékén látszott beállni a különbség. A Győr Peyton Williams és Török Ági révén a félidő hajrájához közeledve pörgette fel újra a játékot. A hazaiak 42-27-re szakadtak el. Ekkor ismét ceglédi időkérés következett, majd Kiana Williams és Török Ági alakította ki a félidei 45-29-es állást. A harmadik negyed ismét kiegyenlített mederben zajlott. Viszmeg Mira duplájára Dubei Debóra felelt, majd jött Kiana Williams és Dombai Réka kosárváltása, ezt követően Szerelem-Kobolák Cintia és Dubei Debóra vette át a stafétát. Felváltva estek a kosarak, egy gyors és élvezetes szakasz kerekedett. Cziczás László 58-44-nél kért időt. Ekkor még öt perc sem telt el a negyedből és már 16-13 állt az eredményjelzőn. Ezzel az eligazítással rendezte sorait a Győr, így amikor Dombai Réka triplája célt ért, 65-46-nál már újra a 20 pontot ostromolta a hazai előny.

Nem sokat kellett várni és Weninger Virág duplája után 71-50-nél átlépte a 20 egységet a differencia. Ez a játékrész végéig nem változott. 30 perc után 75-55 állt az eredményjelzőn. Végül 30-26 lett a harmadik szakasz. Beatrice Mompremier 20, Dombai Réka 16, míg Török Ági 15 egységig jutott három negyed alatt. A CEKK legeredményesebbje a 13 pontos Kiana Williams volt ekkor. Az utolsó 10 percben nem lehetett kérdés a győztes kiléte. A Győrnek 83-67-nél volt egy megugrása, de a folytatásban ismét visszakapaszkodott 20 pont környékére a CEKK. Mindkét gárda hiányos összeállításban szerepelt, de becsülettel küzdöttek a csapatok. Az utolsó három percbe fordulva 87-66-nál Cziczás László időt kért és innen egy 9-4-es sorozattal zárták le a meccset a tanítványai.


SERCO UNI Győr - VBW CEKK Cegléd 96-70 (20-20, 25-9, 30-26, 21-15)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 12. forduló
Győr, Széchenyi István Egyetemi csarnok
Pozsonyi László, Lengyel Ádám József, Rózsavölgyi Alexandra (Schäffer Béla Róbert)

SERCO UNI-Győr: Dubei 15/6, Török 19, Dombai 16/9, Bach 6, Mompremier 22. Csere: Varga 1, Rozmán 4,Weninger 7/3, Baffy, Williams 6.

VBW CEKK Cegléd: Horváth 9, Cooper 16/12, Szerelem-Kobolák 12/6, Williams 13/3, Laufer 6. Csere: Szabó 7/3, Szirony, Viszmeg.

 

A magyar bajnokság 12. fordulójában az Atomerőmű KSC Szekszárd magabiztos, 92-63-as győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC együttese ellen.

A találkozót Angyal Barbara hárompontosa, illetve Morgan Green sikeres büntetői indították. Erre Ruthy Hebardtól, majd Cyesha Goree-tól érkezett a válasz, amivel a hazaiak egy pontra zárkóztak fel. Két perc elteltével tehát 4-5 volt a kijelzőn olvasható állás. Ezután egy ponthiányosabb periódus következett, melyet később végül Miklós Melinda akciója tört meg. A Szekszárd fiatal bedobója bár nem tudta kosárral befejezni betörését, de két büntető dobásának jogát sikerült kiharcolnia. Végül mind a két dobása találat lett, mellyel a KSC 6-5-nél vette át a vezetést. Ekkor következett a játékrész ötödik perce, a hazai együttes pedig tovább folytatta menetelését. Sorozatban 8 pontot szereztek Zseljko Djokics tanítványai, amivel az állás 14-5-re változott. A magabiztos szekszárdi roham ellenére azonban a BEAC vezetőedzője megtartotta hidegvérét, s nem kért időt csapatának. A bizalmat végül Ana Vojtulek egy közeli találattal hálálta meg. Ezután viszont Miklós Melinda állhatott ismét a vonal mögé, ezúttal két rádobásából egy lett találat, ami minimálisan, de tovább növelte a hazaiak előnyét. Az etap hajrájában viszont a BEAC szerzett 5 további pontot, ám a 18-12-es eredményt végül Sydney Wallace triplája regisztrálta.

A második felvonást Milkovics Réka középtávolija vezette fel, melyre Victoria Vivians-től érkezett a válasz. Ekkor következett Ana Vojtulek találata, mely 20-16-ra változtatta az állást. A folytatásban ismét a Szekszárd indított támadást, méghozzá Cyesha Goree vezényletével, aki végül egy 2+1-es akcióval fejezte be produkcióját. Ezzel egy 6 pontos különbség alakult ki a felek között. Ez a differencia a következő percekben állandósulni látszódott, mígnem 25-19-nél Zseljko Djokics időkérése szakította félbe a játékot. A folytatásban pedig hasonló magabiztossággal tért vissza a KSC Szekszárd. Előszőr Sydney Wallace talált be távolról, amivel kezdetét vette a szokásos adok-kapok játék. Wallace tripláját ugyanis Angyal Barbara ellensúlyozta szintén egy hárompontossal, majd érkezett Goree találata, amire pedig Green válaszolt. A játék hasonlóképpen folytatódott egészen 32-27-ig, amikor is Green sikeres büntetőit láthattuk. Ezután viszont ismételten egy szekszárdi hajrá vette kezdetét. Studer Ágnes és Miklós Melinda találataival az állás 36-27-re változott, vagyis a hazaiak egy közel 10 pontos előnyre tettek szert. Ez már időkérésre kényszerítette Mészárosné Kovács Andreát is, az E.ON ELTE BEAC csapatának vezetőedzőjét. Visszatérve azonban bekövetkezett az elkerülhetetlen, mégpedig, hogy a differencia tíz pont fölé nőtt. Újabb 5 hazai pont után viszont ismét a vendégek vezetőedzője kért időt eligazításra (41-28). A BEAC azonban továbbra sem tudta rendezni sorait. Nem tudták megállítani a Szekszárd agresszív támadójátékát, melynek köszönhetően a különbség 48-28-nál elérte a húsz pontot – ezzel már egy 12-1-es periódust regisztrálhattunk. A félidő hátralévő idejében bár a BEAC is szerzett plusz hat pontot, a magabiztos hazai előny így is megmaradt. A felek végül 52-34-ről fordulhattak.

A második félidőt a Szekszárd egy bravúros, 12-3-as rohammal folytatta, amire a vendégek nemigen tudtak mit reagálni. Zseljko Djokics együttesének legnagyobb fegyverei Cyesha Goree és Miklós Melinda voltak, akik ekkor már fejenként 13-13 pontot szállítottak a kék-fehér gárdának. Ez azonban kellő ébresztőként szolgált a BEAC csapatának. Mészárosné Kovács Andrea tanítványai ugyanis ritmust váltottak, majd sorozatban 5 pontot szereztek. A jó periódust pedig végül a hazaiak vezetőedzője szakította meg időkérésével. Visszatérve azonban ismét Miklós Melinda ragadta magához a szót. Rögtön egy triplát süllyesztett a vendégek hálójába, miután Victoria Vivians közelije következett, ezzel pedig a különbség elérte a 30 pontot is. A negyed végül 79-49-el ért véget, az eredményt pedig Studer Ágnes hárompontosa regisztrálta. Ezzel a Szekszárd irányítója szintén átlépte a kétszámjegyű dobott pontot. A mérkőzés záró szakasza is hasonló ritmusban folytatódott. A felek közti differencia azonban nem csak állandósult, de növekedni is látszódott. Újabb öt perc elteltével 88-52-t regisztrálhattunk, amikor Zseljko Djokics kért szusszanásnyi időt játékosainak. Visszatérve a játék képe továbbra is változatlan maradt. Kosárra-kosár volt a válasz, melynek következtében a harminc pontos differencia is állandósult. Legalábbis egészen a találkozó utolsó pillanatáig, amikor is Ana Vojtulek volt sikeres közelről, ezzel pedig a vendégek ismét 30 pont alá férkőztek. Ez a lényegen azonban már nem tudott változtatni, így végül az Atomerőmű KSC Szekszárd magabiztos, 92-63-as győzelmet aratott az E.ON ELTE BEAC együttese ellen.


Atomerőmű KSC Szekszárd - E.ON ELTE BEAC 92-63 (18-12, 34-22, 27-15, 13-14)

Bajnokság 12. forduló
Szekszárd, Szekszárd Városi Sportcsarnok
Kapitány Gellért, Farkas Gábor, Földesi Ádám (Maár Gábor)

Atomerőmű KSC Szekszárd: Goree 25, Wallace 7/3, Hebard 9, Holcz 3/3, Studer 10/6. Csere: Vivians 7/3, Horváth 5, Boros 5/3, Bálint -, Miklós 19/9, Szűcs 2.

E.ON ELTE BEAC: Angyal 9/6, Vojtulek 10, Milkovics 11/9, Green 12/6, Tóth 14/3. Csere: Juhász -, Benke -, Radócz -, Bodnár -, Zsámár 7/6, Koch -.

 

A bajnokság 12. fordulójában az NKA Universitas PEAC 18 pontos hátrányból felállva 70-61-re győzte le a TFSE-MTK-t.

Villámrajtot vett a TFSE-MTK. Ty Marshall, Dúl Panka és Lauren Manis pontjaival 10-0-ra lépett a fővárosi gárda. Az első pécsi pontok Kiss Virág nevéhez fűződtek, de nem tudott ritmust fogni a házigazda. Nagy iramot diktált és rendkívül pontos támadásokat vezetett a TFSE. A számok kiválóan visszaadják a játék képét, a 16 mezőnykísérletéből kilenc sikeres lett a fővárosi együttesnek, közte négy tripla. 19-6-nál már 13 pont választotta el a feleket. A folytatásban Sierra Calhoun, Ivana Katanic és Cierre Burdick 10 pont alá hozta be a pécsieket, de a negyedet Ty Marshall duplája zárta és így 23-12-re vezetett a TFSE. A vendégeknél Lauren Manis 8, a pécsieknél Kiss Virág 6 pontnál járt. A második negyed elején úgy nézett ki, hogy a PEAC ragadja magához a kezdeményezést. Két perc alatt Ivana Katanic és Wentzel Nóra 25-18-ra felhozta a hazaiakat. Ekkor Magyar Bianka időkérése állította meg a játékot.

A TFSE rendezte sorait. Ty Marshall állt a fővárosiak élére. Sorozatban szerzett 7 pontot, amivel 32-18-ra lépett el a csapata. Ekkor pécsi stáb kért időt. A rövid eligazítás után Sierra Calhoun és Ilina Selcova talált be, de az utolsó három perc ismét a TFSE-nek sikerült jobban. Németh Alma büntetőket értékesített, majd jött Ty Marshall újabb hat pontja. Marshall már a félidőben 19 pontnál járt egykori csapata ellen, a 13 kísérletéből 9-et értékesített. A TFSE a félidőre így 40-23-ra lépett el, ami az addigi legnagyobb különbség volt. A harmadik etapra fordulva egyértelműen váltaniuk kellett a hazaiaknak, miután a 29 kísérletükből mindössze 10 volt sikeres és már 13 eladott labdánál tartottak a félidőben. Sokszor tett komoly tartásról tanúbizonyságot az idei PEAC és ezt most is láthattuk. Sierra Calhoun triplájára még Ty Marshall válaszolt. Ezt követően ismét betalált Calhoun, de erre Lauren Manis felelt egy hárompontossal. Ezzel 46-28-nál az egész találkozón a legnagyobb differenciát rögzíthettük.

Végül Sierra Calhoun újabb hármasa indította meg a pécsieket felfelé. A kiváló hozzáállással küzdő légiós a 20 pontjából 12-t a harmadik negyedben szerzett. A TFSE Dúl Panka hárompontosa után még megugrott 52-35-re, de ezt követően 14-0-t futottak a pécsiek. Amikor Simon Zsófia triplája célt ért, már csak három pont választotta el a feleket. A harmadik negyedet Ty Marshall és Cierra Burdick pontjai zárták, így 54-51-ről vágtak neki az utolsó 10 percnek a felek. A PEAC 28-14-re nyerte a harmadik etapot. Amíg az első félidőben 10, addig csak a harmadik negyedben 9 mezőnykosara volt a házigazdának. Olyan ritmusban kosárlabdázott a PEAC, ami egyértelmű győzelmi esélyeket kínált számára. Ráadásul rögtön a záró szakasz elején Cierre Burdick és Sierra Calhoun révén fordítottak, ami lélektani előnyhöz juttatta a hazaiakat. Két és fél perc telt el, amikor 59-54-nél Magyar Bianka időt kért. A PEAC lendületben maradt és egészen 63-54-re ellépett. Ekkor még három és fél perc volt hátra. Érezhetően sokat kivett a nagy futás a pécsiekből. Németh Alma büntetői és Theodoreán Alexandra triplája után 63-59-re szépített a TFSE. Két perc volt hátra, de ennél a négy pontnál közelebb nem kerültek a vendégek. A végeredményt Simon Zsófia triplája és Kiss Virág büntetői alakították ki.


NKA Universitas PEAC - TFSE-MTK 70-61 (12-23, 11-17, 28-14, 19-7)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 12. forduló
Pécs, Nemzeti Kosárlabda Akadémia Fűzy Ákos Centerpálya
Fodor Attila, Varga-Záray Katalin, Szilágyi Bálint (Reisz Péter)

NKA Universitas PEAC: Kiss 15, Calhoun 20/6, Laczkó, Wentzel 4, Burdick 10. Csere: Katanic 8, Simon 9/6, Szücs, Selcova 2, Sanchez 2.

TFSE-MTK: Theodoreán 3, Marshall 25/6. Manis 13/9, Dúl P. 10/9, Dúl T. Csere: Pusztai, Hegedűs 2, Németh 8.

 

Vármegyei szövetségek