U16-os B divíziós fiú Eb: Magabiztos siker Bosznia ellen
13
Aug
2024
U16-os B divíziós fiú Eb: Magabiztos siker Bosznia ellen
2024. augusztus 13.  |  23:10
Subasic ziccerével vette kezdetét a találkozó, Asztalos kettőből egy büntetőt dobott be, Milovanovic mutatott be egy 2+1-es akciót. Bartik a túloldalon ezt egy hármassal annullálta, Subasic egy tempót is bedobott, Bozic büntetett meg egy eladott labdát (4-9). - írta a BB1.hu. Sipkovic kosara után a mieink időt kértek, Bartik a második büntetőjét dobta be, Asztalos forgatta be szépen az emberét, Bartik ziccerével pedig tovább zárkóztunk. Subasic szakította meg a jó sorozatunk, Asztalost faulttal együtt sem lehetett megállítani, Bozic kettesére pedig triplával felelt a magyar játékos, így Bosznia is időt kért (15-15). Zuban szerzett két pontot, Tomic tett fel egy bejátszást, Kurfis pedig második esélyből volt eredményes, majd egalizált, a negyedben pedig pont már nem született (19-19).
 
 
Sipkovic büntetőivel folytatódott a játék, Frljuckic a festékben dolgozott meg keményen két pontért, Pavlik dudaszóra talált be. Kurfis és Puskás kosaraival átvettük a vezetést, gy ellenfelünk ismét időt kért (25-23). Frljuckic kettesére Kurfis válaszolt, Bozic használt ki egy eladott labdát, Frljuckic volt ismét jókor jó helyen. Pavlik villant ismét, Puskás révén visszavettük a vezetést, Frljuckic-ra megint nem volt válaszunk. Kurfis fejezett be egy gyorsindtást, Beslagic pöcije volt jó, újabb kosara után pedig időt kértünk. A félidő maradék részében csak két magyar pontot láthatott a közönség, így 20 perc után döntetlen volt az állás (35-35).
 
 
A második félidő első két perce három duplát hozott, ebből kettőt a mieink szereztek, ezért Bosznia hamar időt kért. Subasic betörése volt eredményes, Kurfis váltotta két pontra Pavlik átadását, aztán Preldzic kosarára is ő felelt (43-41). Puskás fejezett be egy gyorsindítást, Bartik talált be távolról, nem meglepő módon ellenfelünk hét pontos hátrányban időt kért. Frljuckic egy pontot a vonalon hagyott, Asztalos nem hibázott, Kurfis kettőből egyet dobott be, Sipkovic pedig egy triplát (51-45). Pavlik ziccerezett, Puskás kettese után Sipkovic egy újabb triplát vágott be, de üKurfis azonnal szerzett egy duplát. A negyed végéig még minimálisan sikerült növelni az előnyünket, így 10 ponttal álltunk jobban 10 perccel a vége előtt (58-48).
 
 
Asztalos kettese után Milovanovic rámolt be egy hármast, majd ismét a magyar játékos következett, Beslagic büntetett meg egy eladott labdát, de Halasy azonnal válaszolt ziccerével. Beslagic a sarokból sem hibázott, Pavlik és Sipkovic is befejezett egy gyorsindítást, majd Asztalos használt ki egy remek passzt, Bosznia pedig időt kért (68-58). Asztalos triplája után közeledett a 16 pontos álomhatár, amivel már nem csak a bosnyákok, de a portugálok előtt is végeztünk volna, Zöldi hármasával pedig már el is értük ezt, 4 perccel a vége előtt. A mérkőzés maradék idejére így úgy is volt izgulni való, hogy a győztes kiléte már nem volt kérdéses, 25 másodperccel a vége előtt Preldzic csökkentette 14 pontra a differenciát, így a mieink időt kértek. Három másodperccel a vége előtt Pavlik harcolt ki két büntetőt, azonban az elsőt elrontotta, a másodikat pedig már szándékosan, viszont bosnyák kézbe került a labda. A magyar válogatott így 14 ponttal nyert, ezzel pedig csoportja 4. helyén végzett és a 9-16. helyért folytatja (82-68).
 
 
Magyarország - Bosznia-Hercegovina 82-68 (19-19, 16-16, 23-13, 24-20)
 
U16-os B divíziós férfi Európa-bajnokság
Észak-Macedónia, Szkopje, SRC Kale
Csoportmérkőzés
V.: Faur, A. (ROU), Mjeda, F. (CRO), Petkovic, D. (SRB)
 
Magyarország: Pavlik 10, Bartik 9/6, Halasy 2, Puskás 13, Asztalos 20/6. Csere: Zöldi 3/3, Inalegwu -, Körtvélyessy 2, Kurfis 23, Szafkó -.
 
Bosznia-Hercegovina: Sipkovic 12/6, Preldzic 7/3, Subasic 8, Milovanovic 6/3, Frljuckic 11. Csere: Bozic 6, Zuban 2, Tomic 2, Hodovic 5/3, Beslagic 9/3.
 
Forrás - BB1 
Fotó - fiba.basketball

Vármegyei szövetségek