Tippmix Férfi NB I: Az Alba Nyíregyházán, a Szolnok Szegeden győzött
02
Dec
2022
Tippmix Férfi NB I: Az Alba Nyíregyházán, a Szolnok Szegeden győzött
2022. december 2.  |  20:30

Nem volt esélye a Nyíregyházának az Alba ellen

 

Ford szerezte a találkozó első kosarát, Dickerson azonnal válaszolt rá. Kosárváltással indult tehát a találkozó. A folytatásban 4-4, majd 5-8 a táblán. A vendégeknél Ford nagyon bekezdett, már hat pontnál járt a harmadik perc végén. A negyed közepén időt kért a Nyíregyháza, hét ponttal vezetett az Alba. A folytatásban is a fehérváriak játszottak jobban, a hazaik nem bírták a tempót. Gyorsan tíz fölé nyílt az olló. A negyed második részében is az Alba dominált, a Nyíregyházát csupán a küzdeni tudásáért lehetett dicsérni. Somogyi és DeCosey vezérletével, két perccel a negyed vége előtt, 14-27 volt a táblán. Az utolsó két percben nem történt “nagy csoda”, de Dickerson pontjaival dolgozott le hátrányából a Nyíregyháza. 24-31.
Remekül kezdte ezt a játékrészt a Nyíregyháza, továbbra is Dickerson volt a hazaiak vezére, gyönyörű zsákolása után már csak négy pont volt a csapata hátránya. A vendégeknél Ford rázta meg magát, de Williams is pontos volt közelről. DeCosey hármasa hullott be, majd Somogyi büntetőzött jól. 34-43 a negyed közepén. Időt kértek a hazaiak. A találkozó azonban Vojvoda kosarával folytatódott, majd Ford is betalált. Magabiztosan játszott ebben a periódusban az Alba. Williams dobott be egy közelit, DeCosey is pontosan célzott. Jelentős volt a vendégek fölénye az első félidő végén. 42-58.
A második félidő elején egy nagy rohammal az Alba gyakorlatilag eldöntötte a mérkőzést. Somogyiák 9-0-s rohanása leblokkolta a hazaiakat, időt is kértek. A hazaiknál feljavult Perry játéka, zárkóztak kicsit, de a fehérváriak nagyon magabiztosan őrizték előnyüket. DeCosey egészen parádés napot fogott ki, de jól játszott Pongó is. Három perccel a negyed vége előtt 57-74 volt az eredményjelzőn. Mokánszki dobott triplát, meccsben tartva csapatát, a hajrában azonban Pongó és Vojvoda is kosarat szerzett, úgy tűnt a fontos kérdések eldőltek. 63-81.

A Nyíregyháza az utolsó negyedben mindent elkövetett, hogy legalább megnehezítse a vendégek dolgát, de kiütközött a két csapat közötti tudáskülönbség. A negyed közepére állandósult a húsz pontos előnyük, kicsivel később pedig már a 100 pontot is elérték a vendégek. Az Alba Fehérvár magabiztos játékkal, megérdemelten nyerte meg a találkozót. 80-108.

 

HÜBNER Nyíregyháza BS - Arconic-Alba Fehérvár 80-108 (24-31, 18-27, 17-27)
Bajnokság, 10.forduló
Nyíregyháza, Continental Aréna
V.: Nagy Viktor, Györfy Rúben, Nyilas István (Hartyáni Zsolt)

Nyíregyháza : Perry 14/3, Henderson 7, Bazsó 2, Dickerson 19/6, Mokánszki 11/6. Cserék: Kass 11/6, Kiss 2, Williams 12, Fazekas 2.

Arconic-Alba Fehérvár: Pongó 13/12, Somogyi 14/3, DeCosey 21/6, Ford 21/3, Philmore 6. Cserék: Vojvoda 10, Takács Mi 7., Szabó 13/6, Góbi -, Balsay -, Takács Ma. 2.

 


Végig kézben tartotta a Szolnok a mérkőzést Szegeden

 

Lassan indult a mérkőzés, a két csapat az első négy dobást elrontotta, másfél perc után Subotics törte meg a jeget egy bedobott büntetővel. Az első mezőnykosár Starovlah nevéhez fűződött, méghozzá egy triplával. Washington talán a nehezebb kísérletet választotta a könnyű gólpassz helyett, mindenesetre középtávolija beesett. Subotics 2+1-el hozta egy pontra fel az Szolnokot, Durham pedig egyenlített egy büntetővel (5-5). Lukács egy támadólepattanót pöcizett vissza, így először szerzett vezetést a mérkőzésen az Olaj. Roberson 2+1-es akciót mutatott be, Subotics pozíciózással ért el két pontot, majd a vonalról is így már 8 pontnál tartott. Washington révén feljebb jött a Szeged, Durham viszont elővett valamit az előző mérkőzésről és bedobott egy hármast (10-14). Pongó vette észre a szegedi védelem elalvását, alapvonali bedobásával Williamsont találta meg, a túloldalon Starovlah labdájának volt szeme, Balogh váltotta két pontra. Personnak Révész ütött oda, ő azonban így is befejezte a ziccert, majd a büntetőt is a helyére tette. Pongó maradt üresen kint, nem is hibázott, Bognár szépen fordult le Williamson mellett és feltett egy pincért. Gavin egy pontot a vonalon hagyott, Révész zsákolása zárta a negyedet. 17-22
Lukács kezdte meg egy kosárral a második negyedet, majd két perc elteltével Washington triplája volt a következő. Lukács ismét megvillant egy Filipovics által kihagyott hazai büntető után, Washington megint kintről jelentkezett (24-28). Az amerikai dobhatott egy büntetőt is egy technikai miatt, egy labdán belülre zárkózott a Szeged, csak ideiglenesen egy vendég duplának és egy büntetőnek köszönhetően. Washington Lukács arcába dobott egy stepback tempót, Subotics triplájával elsőként érte el a kétszámjegyű pontszámot (27-34). Durham dudaszóra vágott be egy palánkos hármast, így 10-re nőtt a különbség a két csapat között, Washington egyedül vállalta magára ebben a negyedben a pontszerzést. Bognár kosarával 6-ra csökkent a vendég előny, jött is a szolnoki időkérés. Megint a hazaiak légiós irányítója villant, sőt két büntetővel Starovlah révén már csak kettő volt a különbség, Durham dudaszós ziccerével ért véget a félidő, négy pont maradt meg a szolnoki előnyből a szünetre. 35-39

Rudner bátor betörése indította a második félidőt, majd Gavin ment át a hazai védelmen. Person két büntetővel tette fel a Szegedet az eredményjelzőre ebben a játékrészben, Bognár dudaszós bravúrkosarával négy lett közte (39-43). Roberson hagyta Williamsont dobni középtávolról, nem hibázott, Starovlah Washington gólpasszával gyalogolt be ziccerig. Bognár labdaszerzéséből Roberson talált be közelről, Rudner lehetetlen helyzetből süllyesztett el egy hármast, Durham pedig egy középtávolit, Simándi Árpád időt is kért (43-50). A Szolnok légiósa labdát lopott a játékmegszakítás után amivel végig is robogott a pályán, Starovlah két büntetővel szakította meg a rossz hazai sorozatot, megtette ezt Bognár is a vonal mögül. Durham támadólepattanója után Gavint találta meg üresen a sarokban egy hármasért, Washington tört be egy kettesét, majd egy középtávolit is bevágott, ez zárta a harmadik etapot. 50-57

Egy perc elteltével Polányi kosara nyitotta a záró játékrészt, már 3 perc eltelt a negyedből mire újabb kosár született, Gavin volt eredményes a sarokból. A hazai időkérés után Roberson köszönt be, Szubotics egy hármassal válaszolt. Barnes is betalált kintről, ezek voltak az első pontjai a mérkőzésen, Subotics pedig megállíthatatlan volt (54-69). Roberson szakította meg a vendég triplaesőt, Gavin dobatta meg Révészt. Az utolsó három percre sok izgalom nem maradt köszönhetően a negyed eleji vendég futásnak, a Szeged próbálkozott becsülettel, de nem volt esélye nyerni. A Szolnok negyedik idegenbeli győzelmét aratta a bajnokságban. 65-76

 

Naturtex-SZTE-Szedeák - Szolnoki Olajbányász 65-76 (17-22, 18-17, 15-18, 15-19)
Bajnokság, 10. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
Játékvezetők: Kapitány Gellért, Goda László, Kovács Nimród János (Páli dr. Kálmán)

Szeged: Washington 24/6, Polányi 2, Starovlah 11/3, Bognár K. 7, Roberson 11. Csere: Filipovic 1, Person 7, Balogh Sz. 2, Kovács Á. -.

Szolnok: Durham 19/12, Gavin 9/6, Barnes 3/3, Williamson 4, Szubotics 17/9. Csere: Révész 8, Rudner 5/3, Pongó 3/3, Lukács 8.

Vármegyei szövetségek