Tippmix Női NB I: Őrzi veretlenségét a PEAC
15
Oct
2022
Tippmix Női NB I: Őrzi veretlenségét a PEAC
2022. október 15.  |  21:00

A Tippmix Női NB I A 5. fordulójában az NKA Universitas PEAC 74-62-es sikert aratott a Vasas Akadémia otthonában.

Papp Dia 2+1-es megoldásával az első perc végén a Vasas került előnybe. Erre Wentzel Nóra válaszolt, de Budácsik Dorka révén őrizte vezetését a házigazda. Gyorsan estek a kosarak a találkozó elején. 8-4-re még a Vasas vezetett. Erre azonban két perc alatt egy 8-0-s futással felelt a PEAC. Ilina Selcova triplája után már 12-8 állt az eredményjelzőn. Papp Dia egy hárompontossal szépített, de a megszerzett előnyüket sokáig őrizték a vendégek. A fordulatokban gazdag és igencsak ponterős játékot hozó első negyedben végül 17-17-nél egyenlítettek a hazaiak. Fej-fej mellett haladva zárték le az első negyedet a felek. A Vasas 23-20-as vezetése után Laczkó Sára triplájával egalizált a PEAC. 10 perc után 23-23-as állást rögzíthettünk. A második negyed elején Kiss Virág 2+1-es megoldásával a pécsiek kerültek lépéselőnybe. Azóta már tudjuk, hogy innentől döntően a vendégek jártak előrébb.

Nem telt el három perc a második negyedből, amikor Papp Dia büntetőit követően 29-28-nál rövid időre még átvette a vezetést a Vasas. Wentzel Nóra triplájával és Cierre Burdick, illetve Kiss Virág négy-négy pontjával azonban gyorsan fordított a PEAC. A vendégek 39-29-nél már 11-0-s sorozatban voltak. Tóth Orsolya és Salamon Zsófia találatai törték meg a hazai kosárcsendet, de összességében 7-10 egység között látszott állandósulni a differencia a felek között. Ahogy az első negyedet, úgy a másodikat is Laczkó Sára zárta le. Ezúttal büntetőkkel, melyeknek köszönhetően 47-35-re ment a PEAC 20 perc játékot követően. A félidőben a 10-10 potnos Wentzel Nóra és Kiss Virág voltak a legeredményesebbek. A harmadik negyedben másfél percet kellett várni az első találatra. Ez Kiss Virág nevéhez fűződött. Nem sokkal később pedig Ivana Katanic is megvillant, így már 51-35-re ellépett a PEAC.

A harmadik negyed elején a Vasas rossz sorozatát Katrina Pardee igyekezett megtörni. Az amerikai játékos öt pontszerzett. Tóth Orsolya büntetőből villant meg, majd jött Schaquilla Nunn. 51-43-nál már 8-0-s futásban volt a Vasas. Kiss Virág azonban egy duplával és egy triplával visszaállította a nagyobb különbséget. Kemény, küzdős  meccs kerekedett, mely során magabiztosan menedzselte előnyét a PEAC. A harmadik negyed hajrájában is elléptek 15 egységgel a vendégek. A záró szakasznak végül 60-49-ről vágtak neki a felek. Wentzel Nóra szerezte az első találatot. A harmadik negyedhez hasonlóan a Vasasnak ezúttal is volt egy felzárkózása. 62-49 után Katrina Pardee öt pontjával 62-54-re szépített a házigazda. Ezen az estén azonban ez a 8 pont lett a lélektani határ. A PEAC ennél közelebb nem engedte riválisát. Jellemzően 10-12 egység környékén mozgott az előnye. A végjátékban Nadja Smailbegovic és Sierra Calhoun kosárváltása alakította ki a végeredményt.

Vasas Akadémia - NKA Universitas PEAC 62-74 (23-23, 12-24, 14-13, 13-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Budapest, Vasas Pasaréti Sportcentrum
Tóth Cecília, Fodor Attila, Gruber Nikolett Lilla (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Vasas Akadémia: Budácsik 4, Papp 9, Tóth 7, Salamon 4, Madár K. 2. Csere: Smailbegovic 2, Nunn 8, Szerencsés 10, Pardee 16/6.

NKA Universitas PEAC: Kiss 21/3, Calhoun 8/3, Laczkó 5/3, Wentzel 12/3, Burdick 9. Csere: Katanic 12, Szücs, Selcova 3/3, Olawuyi, Pap 2, Sanchez 2.

A mérkőzés elején a TFSE-MTK került előnybe, Hegedűs Janka duplájával és Király Andrea triplájával 5-0-ra léptek el a hazaiak. Innen viszont Samantha Cooper és Teodora Turudic találataival 6-5-re fordított a Cegléd. Ez a fej-fej melletti küzdelem a teljes első negyedet, sőt szinte az egész mérkőzést meghatározta. A TFSE-nek 13-8-nál akadt egy megugrása, de ezt követően kétszer is felzárkózott egy pontra a Cegléd. 10 perc után 15-14 állt az eredményjelzőn. A második negyed elején Samantha Cooper triplájával a CEKK ragadta magához a kezdeményezést. Hegedűs Janka négy pontjával azonban fordított a TFSE. Hullámzott a játék, egyik csapat sem tudta állandósítani az előnyét.


A TFSE élére a második negyedben Hegedűs Janka állt, aki egymaga 8 pontot szerzett. Ceglédi oldalon is láthattunk kiváló egyéni teljesítményeket. 23-23 után Teodora Turudic és Kiana Williams léptek elő vezérré. A csapatukat 27-23-nál négypontos előnyöz juttatták, majd ugyanezt a differenciát 29-25-nél is kialakították. Ebben a szakaszban már egyértelműen a védekezés dominált. A félidő utolsó négy percében mindössze három mezőnykosarat regisztrálhattunk. Az első 20 percet Hegedűs Janka duplája zárta, amivel 29-27-re módosította az eredményt. A harmadik negyed elején Ty Marshall duplájával egyenlített a TFSE. Erre Kiana Williams triplája érkezett válaszul. Nem sokkal később Samantha Cooper is eredményes volt távolról. Azért érdemes kiemelni a két ceglédi triplát, mert az első félidőben összesen egy hárompontosa volt a vendég együttesnek.

A harmadik negyedben sem alakult ki nagy különbség a csapatok között. 37-36-nál a CEKK vezetett, majd Ty Marshall triplája után 39-37-nél a TFSE járt előrébb. Ezt követően 43-42-nél ismét a vendégek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Innen azonban egy 10-0-s futást mutatott be a TFSE. A harmadik negyedben a házigazda megduplázta szerzett labdái számát. A játékrész végén már 8-nál járt ebben a mutatóban és ez a jó védekezés alapozta meg a hazai előnyt. A CEKK azonban igyekezett megkapaszkodni. Teodora Turudic, illetve Kiana Williams révén 52-47-re fel is zárkózott az etap legvégére.

A negyedik negyed első találatát szintén a ceglédiek jegyezték, de Ty Marshall hármasával új lendületet vett a TFSE. Amikor pedig Pusztai Petra és Hegedűs Janka is megvillant, 59-51-nél újra 8 pont választotta el a feleket. Kevesebb, mint hét perc volt hátra ekkor. A Ceglédnek 60-55-nél még akadt egy felzárkózása, ennél közelebb azonban nem kerültek. A folytatásban Dúl Panka és Hegedűs Janka visszaállította a nagyobb különbséget. A hajrá töredezett játékot hozott, a kiváló csapatteljesítményt nyújtó TFSE azonban már nem engedte ki a kezéből a sikert. Hazai oldalon Hegedűs Janka (19 pont, 12 lepattanó) és Khaalia Hillsman (13 pont, 18 lepatatnó) is dupla-duplát ért el. A CEKK legeredményesebbje a 24 pontos Samantha Cooper lett.


TFSE-MTK - VBW CEKK Cegléd 68-61 (15-14, 12-15, 25-18, 16-14)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Budapest, MTK Kosárlabda Csarnok
Tőzsér Dénes Kelemen, Balog György Attila, Rózsavölgyi Alexandra (Maár Gábor)

TFSE-MTK: Hegedűs 19, Marshall 12/6, Király 3/3, Dúl P. 7, Dúl T. 2. Csere: Hillsman, Pusztai 10, Turi. Burján 2.

VBW CEKK Cegléd: Turudic 18, Cooper 24/6, Szerelem-Kobolák, Rakita, Williams 13/3. Csere: Szabó, Horváth, Laufer 2, Bura 4.

 

A bajnokság 5. fordulójában az E.ON ELTE BEAC 82-56-os sikert aratott a PINKK Pécsi 424 otthonában.

Angyal Barbara büntetői és Radócz Fanni duplája indította a találkozót. 66 másodperc elteltével már 5-0-ra vezetett a BEAC. A PINKK első találatát Sherise Williams szerezte, de erre Radócz Fanni triplával válaszolt. A hazaiak még 8-6-ra felzárkóztak, fordítani azonban nem tudtak. Morgan Green triplája után 15-6-nál már a PINKK időkérése miatt állt a játék. Kiváló formát mutatott támadásban a BEAC. Egészen pontosan négy duplát és négy triplát jegyeztek a vendégek az első 10 percben. 15-6 után még 15-10-re szépített a PINKK. Az első negyedet viszont 8-2-val zárta le a BEAC. Már az első szakasz végén kétszámjegyű különbséget regisztrálhattunk. A második etap elején Sherise Williams és Vincze Nikolett révén 23-16-ra jött fel a PINKK. Ezt követően Morgan Green állt a BEAC élére. Egymaga 8 pontot szerzett. Már a harmadik tripláját értékesítette, amikor 33-19-re ellépett a fővárosi gárda.

A második negyed feléhez érkezve ennél a 33-19-es állásnál hosszú percekre befagyott az eredményjelző. Érdekes kérdés volt, hogy a félidőhöz közeledve merre indul el a meccs. Több, mint három percig nem jegyezhettünk fel mezőnykosarat, csak büntetőket. Ezt végül a félidőig 11 pontig jutó Ana Vojtulek törte meg. A két duplájával 38-21-re módosult az eredmény. A PINKK a félidőig 14 labdát adott el és a 11-ből egyetlen triplakísérlete sem lett sikeres, így nem tudott közelebb kerülni. 20 perc játékot követően 42-25-ös állást regisztrálhattunk. A BEAC-nál a 13 pontos Morgan Green, a PINKK-nél a 12 egységnél járó Sofija Zivaljevic volt a legeredményesebb. A harmadik negyed elején Ana Vojtulek újabb öt pontot szerzett, majd Morgan Green értékesített triplát. Ez saját maga negyedik, csapata nyolcadik sikeres hárompontosa volt.

Nem telt el három perc a harmadik negyedből és 50-25-nél kétszer annyi pontjuk volt a vendégeknek, mint a hazaiaknak. A különbség 23-25 egység között látszott állandósulni. A PINKK, mely Veronika Liubinets személyében meghatározó magas játékosát nélkülözte ezen az estén, Sofija Zivaljevic egy-egy villanásával vagy például Szücs Lilla triplájával tudott szépíteni. Amikor pedig Tenyér Zsófia hármasa is célt ért, 55-38-nál még akadt egy felzárkózásuk a hazaiaknak. Érdemben azonban nem került közelebb riválisához a PINKK. A BEAC innen a harmadik negyed végére visszaállította a 20 pontos különbséget. Az 59-39-ről induló záró szakaszban már nem volt kérdés a győztes kiléte. Morgan Green vezette fel ezt az etapot. Összességében 15-3-as sorozatot mutatott be a BEAC. A különbség a 30 pontot is átlépte az utolsó négy percbe fordulva. 74-42 után felváltva este a kosarak. Végül 14-8-ra hozta a hajrát a PINKK, összességében azonban a mérkőzés a BEAC-ról szólt, mely a játék minden elemében dominálva aratott magabiztos sikert.


PINKK Pécsi 424 - E.ON ELTE BEAC 56-82 (12-23, 13-19, 14-17, 17-23)

TIPPMIX NŐI NB I. A , 5. forduló
Pécs, PVSK NKA Csarnok
Goda László, Ádám József, Nyilas István (Reisz Péter)

PINKK Pécsi 424: Williams 11, Vincze 3, Zsilinszky, Tenyér 3/3, Zivaljevic 19. Csere: Bojtár 5/3, Szücs 9/9, Kovács 6.

E.ON ELTE BEAC: Angyal 13, Vojtulek 28/6, Milkovics 2, Green 26/18, Radócsz 5/3. Csere: Benke, Koch, Katona 3/3, Zsámár, Orosz 5, Bodnár, Juhász.

Vármegyei szövetségek