Tippmix Női NB I: Magabiztosan győzött a PINKK ellen a Csata
10
Oct
2022
Tippmix Női NB I: Magabiztosan győzött a PINKK ellen a Csata
2022. október 10.  |  20:10

A negyedik forduló hétfői játéknapján a Ludovika Csata 111-52-re legyőzte a PINKK Pécsi 424 gárdáját.

A mérkőzés 8-0-s hazai rohammal indult. Előszőr Horváth Bernadett volt sikeres közelről, majd Jaelyn Brown találatai következtek. Ekkor Kovács Dénes vezetőedző kért időt a pécsi együttesnek. Visszatérve azonban továbbra sem lassult a Csata lendülete. A folytatásban ismét Horváth szerzett pontokat, majd Samantha Fuehring is beállt a pontszerzők sorába. Ezzel már 12-0-nál járt Tursics Krisztián gárdája. A PINKK végül 14-2-nél szerezte meg első találatát Zsilinszky Lilla jóvoltából. Bár ez valamennyire beindította a vendégek támadójátékát, védekezésben még mindig nem tudták megállítani Jaelyn Brownt, aki 16-4-nél a tizedik pontját szerezte meg. Ezután Czank Tímea került főszerepbe, akit betörése közben faultoltak, amiért két büntetőt dobhatott. Mindkét dobása sikeresnek bizonyult (18-4). A hazaiak egészen a negyed végéig meneteltek. Bár helyenként a PINKK csapata is mutatott bíztató jeleket, Tursics Krisztián vezetőedző tanítványai magabiztos játékkal végig a kezükben tartották a játékrész alakulását. A második felvonás így 27-13-ról folytatódhatott.

A következő tíz percet Fuehring, illetve Szabó találatai vezették fel. Ezután Sofija Zivaljevic sikeres büntetői következtek, melyek pontosan két pontot faragtak le a vendégek hátrányából. Jaelyn Brown viszont ott folytatta remek játékát, ahol abbahagyta, és egy újabb hárompontossal a 13-ik pontját szerezte meg. A különbség végül 38-17-nél lépte át a 20 pontot, Gyöngyösi Janka találatával. A Csata egymás után pakolta a pontokat a táblára, a vendégek pedig egyenlőre nem találtak fogást ellenfelük támadásain. A budapesti együttes leginkább a jó védekezésből indított gyorsindításoknak köszönhette kosarait. 42-21-nél, Bojtár Boglárka volt sikeres pécsi oldalról, majd egy újabb időkérés következett – ezúttal Tursics Krisztián kért időt csapatának. Visszatérve egy 5-0-ás hazai futam kezdődött, amit végül egy a pécsi kispadnak ítélt technikai hiba szakított félbe. A differencia 51-21-nél érte el a harminc pontot, mely megmaradt egészen a félidő végéig. A csapatok 56-26-ról fordulhattak.

A második félidő kezdete az eddigiekhez képest jóval kiélezettebb volt. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, kosárra-kosár volt a válasz. Három perc elteltével 9-9 volt a harmadik negyed állása, így a nagyszünet kezdetén regisztrált különbség tulajdonképpen változatlan maradt. Ekkor kapcsoltak magasabb sebességbe a hazaiak, és 78-39-nél közel negyven pontra növelték előnyüket. Ebben végül Sofija Zivaljevic gátolta meg őket sikeres bűntetőivel. Ami késik viszont nem múlik, a Csata végül Brown pontjaival billentette át a ‘negyven pontos mérleget’. A harmadik etap állása így 82-41-re változott, vagyis Tursics Krisztián együttese biztos győztesként indíthatta a mérkőzés záró szakaszát. Az végső 10 perc játékképe ezután sem változott. A harmadik negyedhez hasonlóan, az utolsó játékrész is szorosabban indult, ám ez csupán annyit jelentett, hogy a vendégek nem tudtak közelebb férkőzni ellenfelükhöz. 94-52-nél Gyöngyösi Janka talált be, aki ezzel negyedikként lépte át a kétszámjegyű dobott pontot a Csata oldalán. Ekkor Kovács Dénes vezetőedző kért időt csapatának. A statisztika alapján, a PINKK együttesében Zivaljevic, illetve Williams játéka dominált. Hozzájuk Zsilinszky és Bojtár teljesítménye látszódott felzárkózni. A rövid taktikai szünet után a hazaiak 10 pontot szereztek sorozatban. Ezzel nemcsak az ötven pontos különbséget, de a 100 dobott pontot is átlépték a fehér-kékek. 104-52-nél tehát már nem volt kérdéses a győztes kiléte. A 111-52-es végeredményt az utolsó másodpercekben Szabó Fanni kosara alakította ki.

 

LUDOVIKA CSATA - PINKK PÉCSI 424 111-52 (27-13, 29-13, 26-15, 29-11)

Bajnokság, 4. forduló
Budapest, Ludovika Aréna
Nagy Viktor, Lengyel Ádám József, Jankovics Viktor Zsolt (Sarkadi-Nagy Ágnes)

Ludovika Csata: Brown 25/6, Fuehring 19/3, Horváth 13/3, Czank 7/3, Gyöngyösi 15/3. Csere: Jáhni -, Szabó 10, Toman 1, Boros 6, Barnai 12, Gábor 3/3.

PINKK Pécsi 424: Szücs -, Vincze 6, Zsilinszky 7, Zivaljevic 18/3, Williams 14/3. Csere: Kovács -, Temes -, Bojtár 7/3, Horváth -, Tenyér -, Liubinets -, Pucz -, Borbás -.

Vármegyei szövetségek