2020/2021 - NKA Pécs – Darazsak Sportakadémia 58-76
30
May
2021
2020/2021 - NKA Pécs – Darazsak Sportakadémia 58-76
2021. május 30.  |  20:58
Bojtár Bettina öt pontjával vette kezdetét a serdülő bajnokság döntője, majd 7-2 után jött a Sopron időkérése. Jót tettek Stoics Judit szavai lányainak, mert Janzsó Alíz duplájával nem sokkal később egyenlített a sárgamezes csapat (7-7). A pécsiek többször is hibáztak a vonalról, de a soproniak játékában is akadtak gondok, így fej-fej mellett haladtak a csapatok. A negyed végén Fenyvesi Flóra kosarával a soproniaknál volt az előny (17-19).
 
A “Lilik”, Völgyi Lili és Lohr Lili révén hatpontos előnybe került a Sopron (17-23), sőt, nem sokkal később Völgyi Lili triplájával az addigi legnagyobb, nyolcpontos lett a soproni vezetés (23-31). Meszler Balázs rendelte magához lányait, Felső Gréta és Kropp Anna kosaraival két pontra jött vissza a pécsi együttes (33-35). A félidő végül hárompontos soproni vezetéssel zárult (35-38).
 
Nagy volt a küzdelem és kevés a pont a második félidő elején, az első négy percben mindössze három-három pont esett (38-41). Kropp Anna egy pontra hozta vissza a pécsieket, de válaszul jött Janzsó Alíz négy pontja, így 5 ponttal vezetett a Sopron (40-45). Jött válaszul négy gyors pécsi pont, megint csak egy volt közte (44-45). A fordítás sokadszorra sem jött össze a Meszler-lányoknak, újabb öt pontot szerzett a Sopron (44-50). A Janzsó Alíz-Völgyi Lili által vezetett soproniak a 28. percre nyolc egységnyi előnyt szereztek, időt is kért a Pécs (44-52). Plangár Réka kosarával így is átlépte a tíz egységnyit a különbség, 11 pontos előnyről várhatta a záró játékrészt a Sopron (45-56).
 
Két gyors labdaszerzéssel lett 15 pontos a soproni vezetés 40 másodperc alatt (45-60). Egyéni megoldásokat erőltetett a Pécs, ezek viszont csak hellyel-közzel sikerültek, így a Sopron magabiztosan őrizte előnyét (49-62). Nem ment a pécsiek eddigi legjobbjának, Subotic Milkának, ezt pedig nem bírta el együttese, így hiába küzdöttek, nem tudtak tíz pont környékére zárkózni a fehérmezesek, sőt, közelítette a 20 pontot a különbség (56-75). Az utolsó negyedre nem maradtak már valódi izgalmak, a Darazsak Sportakadémia magabiztosan nyerte a döntőt (58-76) és lett a legjobb serdülő csapat az országban, az NKA Pécs csapata ezüstéremmel zárt. 
 
 
Meszler Balázs, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok a Sopron csapatának, megérdemelten győztek! Gratulálok minden edzőnek, sporttudományi szakembernek, szervezőknek és mindenkinek, aki ezekkel a gyerekekkel idén foglalkozott! Nagyon szép ez a második hely, még kell egy kis idő, hogy a lányok örülni tudjanak neki.
 
Stoics Judit, a Darazsak Sportakadémia vezetőedzője: Elmondhatatlan az a boldogság, amit most érzünk. Két nagyon kemény meccset játszottunk, ma és pénteken, mindkétszer mindent ki kellett adnunk magunkból. Ez egy nagy stáb közös sikere, akik közül nem mindenki lehetett ma itt velünk. Hála és köszönet minden edzőnek, akik foglalkoztak ezekkel a lányokkal! Utoljára tíz éve voltunk bajnokok ebben a korosztályban és ez Sportakadémiánk első aranyérme!

Vármegyei szövetségek