2020/2021 - Csata DSE – BEAC Újbuda KA/A 51-42
30
May
2021
2020/2021 - Csata DSE – BEAC Újbuda KA/A 51-42
2021. május 30.  |  20:13
Idegesen kezdtek a bronzcsata résztvevői, itt is, ott is sorra maradtak ki a helyzetek. Büntetőkből a Csata szerezte az első pontokat, de a csapatok idegességét jól mutatta, hogy a 7. percben mindössze 7-6-os eredményt jegyezhettünk fel, és már mindkét vezetőedző kikérte első idejét. Nagyon pontatlanul dobtak a csapatok, ez főleg a BEAC-ra volt igaz, amely az első negyedben 2/19-es mutatót hozott. A kosárszegény első negyed 10-8-cal ért véget.
 
Továbbra sem találta dobóformáját a feketemezes újbudai csapat, a Csata ezt remekül kihasználva 8 ponttal meglépett (17-10). Újabb időkéréssel próbálta az övéit „gatyába rázni” Kováts Réka (19-12), de a kosárszegény találkozó első félidejében Zátonyi Zoé és Albert-Tóth Léna pontjaival öt egységgel előbbre járt Iván Kriszta hölgykoszorúja (27-22).
 
Gréts Dalma három pontjával kezdte a felzárkózást a BEAC (27-25), majd Pásztor Kata ziccerével utol is érték riválisukat (27-27). Nem sikerült azonban fordítaniuk a meccs menetén, Zátonyi Zoé négy pontjával a Csata újra ellépett (31-27). Egyik csapat sem játszott jól és látványosan, sokkal inkább a küzdelem dominált, ebben pedig az utolsó negyed előtt a Csata állt három ponttal jobban (37-34).
 
4-0-lal indította a záró játékrészt a Csata, és ezzel az addigi legnagyobb előnyre tett szert a mérkőzésen (41-34). Gréts Dalma és Németh Lili kosaraival ismét felzárkózott a BEAC (41-40). Jókor jött a fehérmezeseknek Zátonyi Zoé négy pontja, amire még érkezett Ihring Orsolya triplája, amivel három és fél perccel a vége előtt egyértelmű győztesnek tűnt a Csata (48-40). Hiába harcolt ki sorra büntetőket a BEAC, játékosai folyamatosan hibáztak a vonalról, így nem tudtak közelebb zárkózni. A végig vezető, kevesebbet hibázó Csata DSE végül 51-42 arányban nyerte a bronzcsatát az ezúttal sokat hibázó, kissé talán görcsösen kosárlabdázó BEAC csapatával szemben.
 
 
Tursicsné Iván Kriszta, a Csata DSE vezetőedzője: Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, ez a szezonunk egyik csúcspontja. Ennek a csapatnak ez a bronzérem felér egy arannyal!
 
Kováts Réka, a BEAC-Újbuda KA/A vezetőedzője: Amit kiraktunk a Sopron ellen a pályára, a szívünk–lelkünk, az ott is maradt a pályán. Ma nem hittünk a győzelemben és nem hittünk egymásban, így pedig nem lehet meccset nyerni. A mutatott játék miatt csalódottak vagyunk, de az egész évre büszkék lehetünk, akárcsak a lányok az elvégzett munkájukra.

Vármegyei szövetségek