2020/2021 - Szolnoki Sportcentrum – Bajai NKK 62-56
30
May
2021
2020/2021 - Szolnoki Sportcentrum – Bajai NKK 62-56
2021. május 30.  |  15:46
Fehérvári Alíz és Tóth Julianna révén „bekezdett” a Szolnok – 8-2 után Kucsora Réka, a bajaiak edzője ki is kérte első idejét. Akart nagyon a Baja, de rosszul dobott, a Szolnok pedig jobban lepattanózott, így annak ellenére is nőtt a különbség, hogy a fehérmezes csapat sokat hibázott a vonalról (12-5). A negyed végjátékában feljavultak a kékmezesek a palánk alatt, és Márton Viktória kosarával ötre faragtak a különbséget az első felvonás végére (14-9).
 
A második szakasz elején Gálovits Gréta triplájával egy pontra is felzárkózott a Baja (18-17), nem csoda, hogy a védekezést kérte számon Földi Alexandra, a Szolnok vezetőedzője. László Nóra vezetésével kezdte újra lopni a távolságot a fehérmezes csapat, ami annak ellenére is megközelítette a tíz pontot, hogy a Szolnok 13 büntetőt is elhibázott az első 20 percben. A Baja időközben átvette a vezetést a lepattanócsatában, de a kosárszerzéssel továbbra is hadilábon állt, így nyolc pont volt a Szolnok előnye a félidőben (34-26).
 
Tíz pontra nőtt a Szolnok vezetése a fordulás után (38-28), ami aztán a bajai eladott labdáknak köszönhetően még tovább hízott (44-30). Fleckenstein Kata igyekezett a Baját versenyben tartani, sajnálhatták a kékmezesek, hogy a faultos kosarai után a büntetőket rendre kihagyta. A 27. percig őrizték a megszerzett előnyt a szolnoki lányok (46-32), amit a Baja a félidei különbségig tudott lefaragni az utolsó 10 percre (46-38).
 
Nem akarta veszni hagyni a meccset a Baja, a 37. percre hat pontra csökkentette a különbséget (54-48), de a Szolnok egy 6-0-s sorozattal, László Nóra vezetésével pillanatok alatt visszatornázta a differenciát (60-48). Nem esett össze a Baja, szemfüles labdaszerzésekkel az utolsó fél percre öt pontig zárkózott (61-56). Fordítani már nem volt ideje, a végig vezető Szolnok pedig nem adta ki a kezéből a győzelmet (62-56). Ezzel a Szolnoki Sportcentrum végzett a 7. helyen, míg a Bajai NKK lett a nyolcadik.
 
 
Földi Alexandra, a Szolnoki Sportcentrum vezetőedzője: Örülök, hogy a szezon utolsó mérkőzésén győzelemmel tudtunk búcsúzni. Remélem, hogy a lányoknak az egész éves teljesítményük, munkájuk, áldozatvállalásuk további lendületet ad a következő szezonra is. Annak is örülök, hogy ha csak itt, az utolsó találkozón, de meg tudtuk mutatni, hogy milyen csapat vagyunk. Bár a végén felengedtük az ellenfelet, a lányoknak helyén volt a szívük-lelkük, és így győzelemmel tudtunk búcsúzni. Gratulálok a Bajának is, és köszönöm a BEAC-nak a kiváló rendezést!
 
Kucsora Réka, a Bajai NKK vezetőedzője: Gratulálok ellenfelünknek a győzelemhez! A mai napon nekik jött ki jobban a lépés. Ugyanakkor gratulálok a saját csapatomnak is, mert úgy érzem, tisztességesen helyt álltunk itt, a legjobb nyolcban! Hajrá Baja!

Vármegyei szövetségek