2020/2021 - Bajai NKK – Kecskeméti KA/A 53-57
28
May
2021
2020/2021 - Bajai NKK – Kecskeméti KA/A 53-57
2021. május 28.  |  17:21

Jobban kezdte a találkozót a Kecskemét, Viczián Réka öt és Sinka-Pálinkás Szofi négy pontjával a hatodik percre hétpontos előnyt építettek fel (4-11). Nem segített a bajaiakon az időkérés sem, Gergő Janka pontjaival kétszámjegyűre nőtt a különbség a csapatok között. Az első negyed után 10-21-es állást jegyezhettünk fel. 

A második ötösök csatájában a Baja kezdett jobban, akár a vezetést is átvehette volna, ha kevesebbet hibáznak a játékosai ziccerben és a vonalról. Így is sikerült négy perc alatt négy pontra faragniuk a különbséget (19-23). Megsokasodtak a technikai hibák a Kecskemétnél, ezt kihasználva okos kosarakkal egyenlített a Baja a 16. percben (23-23). A kecskemétiek életét nehezítette, hogy szabálytalan (zóna) védekezés miatt kétszer is technikait kaptak. Bár a Baja is sok büntetőt rontott, a 27. percben átvette a vezetést (26-25). Felváltva estek a kosarak a negyed végén, az utolsó kosárral Vida Hédi megszerezte tizedik pontját és ezzel csapata számára a vezetést a félidőre (31-29).  

Húsz perc után nem dőlt el tehát semmi. Máthé-Tóth Eszter négy pontjával vette vissza a vezetést a Kecskemét (31-33), de a negyed első öt percében sokkal inkább a küzdelem, mint a látványos játék dominált. Öt perc alatt mindössze hat pontot dobott a két csapat, és továbbra is egál volt az állás (35-35). A negyed végén a Kecskemét magasemberei révén visszavette a vezetést, és a korábbiak fényében jelentősnek tűnő, ötpontos előnyt harcolt ki a záró játékrészre (38-43). 

Hasonlóan pontszegényen indult az utolsó játékrész is (41-46), de állandósult az öt-hét pont közötti kecskeméti vezetés. Parázs indulatok feszültek a pálya mellett, mindkét oldal kapott technikait reklamálásért a záró etapban. Két és fél perccel a vége előtt ismét két pontra zárkózott a Baja (49-51), de a végjáték a Kecskemété volt, így bár a meccset Tamás Alíz duplája zárta, a pirosmezesek örülhettek a maratoni kosárcsata végén (53-57). 

Ezzel eldőlt, hogy a vasárnapi helyosztókon az ötödik helyért Kecskeméti KA/A – DVTK Akadémia/A, a hetedik helyért pedig Szolnoki Sportcentrum – Bajai NKK találkozót rendeznek.  


Kucsora Réka, a Bajai NKK vezetőedzője: A szerdai találkozónkkal ellentétben most teljesen elégedett vagyok a lányok teljesítményével. Ilyen harciasan régen láttam őket küzdeni! Nekem ez a mai, pár pontos vereség felér egy győzelemmel! Gratulálok a Kecskemétnek!

Halmai Gábor, a Kecskeméti KA vezetőedzője: Örülök a győzelemnek, ugyanakkor nem értem a játékvezetői felfogást. A második olyan meccsünk volt ez a döntőben, ahol harminccal több rádobásunk volt, és mégis tízzel kevesebb büntetőt dobhattunk, mint az ellenfél. Köszönöm a Bajának a játékot, jó meccset játszottunk!

Vármegyei szövetségek