2020/2021 - BEAC-Újbuda KA/A – Kecskeméti KA 56-44
26
May
2021
2020/2021 - BEAC-Újbuda KA/A – Kecskeméti KA 56-44
2021. május 26.  |  21:12
Idegesen kezdtek a csapatok a nap záró találkozóján, ahol 3 és fél perc után 2-1 állt a táblán. A hazaiak edzője, Kováts Réka időkéréssel próbálta megnyugtatni az övéit, majd amikor a BEAC elkezdte letámadni a labdát, magához ragadta a kezdeményezést. Tóth Szira, majd Pásztor Kata pontjaival lett 13-5 az állás az első negyed végére – a Kecskemét csupán Sinka-Pálinkás Szofi 5 büntetőjét jegyezhette fel a nyitó játékrész végére.
 
Három hazai ponttal először lett kétszámjegyű a differencia a csapatok között (16-5), majd Máthé-Tóth Eszter megszerezte az első kecskeméti mezőnykosarat. A BEAC labdaszerzésekből és leindításokból 15 ponttal ellépett (24-9), a kecskemétiek szekerét eközben Csomor Laura igyekezte tolni (28-16). A félidő végére megsokasodtak a hazaiak technikai hibái, de a vezetésük így sem forgott igazán veszélyben (30-17).
 
Kecskeméti pontokkal kezdődött a harmadik negyed, de tartotta a 10 pont körüli különbséget a házigazda (33-22). Kemény küzdelem zajlott a pályán, a hazaiaknál Németh Lili, a vendégeknél Sinka-Pálinkás Szofi és Máthé-Tóth Eszter voltak az elsőszámú pontfelelősök. Mészáros Hanna duplája után 40-27 volt az állás, ám innen a piros mezesek percei jöttek, 40-33-nál jött is a hazaiak időkérése. Jól jött ez a BEAC-os lányoknak, a kecskemétiek ismét hibáztak a vonalról, a hazaiak viszont öt büntetőt is értékesítettek a hátralévő időben, így a záró játékrésznek 45-33-ról futottak neki a csapatok.
 
Az utolsó negyed első perceiben maradt a 8 pontos differencia (45-37), majd Pásztor Kata négy pontjával tízen túlra tornázta magát a hazai csapat (49-37). A kecskemétiek jól lepattanóztak a támadópalánk alatt, de továbbra is sok volt a kihagyott büntetőjük. Forrtak az indulatok a pályán és a padokon is, sok volt a fault és a reklamálás is. A BEAC az utolsó negyedben végig tudta őrizni tíz pont körüli előnyét, és végül 56-44-re győzött, ezzel pedig a négy között a Sopronnal találkozik, míg a Kecskemét a helyosztókon folytatja.
 
 
Kováts Réka, a BEAC-Újbuda KA/A vezetőedzője: Nagyon nehéz mérkőzés volt, de amikor kellett, helyén volt a szívünk. Gratulálok a csapatnak, büszkék vagyunk rájuk!
 
Halmai Gábor, a Kecskeméti KA/A vezetőedzője: Az első negyedben egy játékosunk rosszul lett, egy pedig megsérült, ez rányomta a bélyegét a kezdésünkre. A második félidőben egál meccset játszottunk, kemény, harcos találkozó volt mindkét oldalról. Ennyi kihagyott ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni. Gratulálok a BEAC-nak!

Vármegyei szövetségek