2020/2021 - Csata DSE - Szolnoki Sportcentrum 76-47
26
May
2021
2020/2021 - Csata DSE - Szolnoki Sportcentrum 76-47
2021. május 26.  |  16:54
Nagyon bekezdett a Csata első ötöse az A döntő második találkozóján. A Halmy Panka-Zakor Izabella–Ihring Orsolya trió vezette fehérmezesek közel húszpontos előnyt szereztek már az első negyedben (27-8). A szolnokiak 13-0 után szerezték első pontjaikat, bánhatták, hogy a megítélt büntetők egy része kimaradt. A második ötösök küzdelmében az első pár percben egészen jól tartotta magát a Szolnok, ám a negyed végére fáradt a Tisza-parti gárda, így a Csata dinamikusan növelte tovább előnyét. A második negyed 17-10-es eredménnyel ért véget, és a 44-18-as félidei eredmény egyértelműen előrevetítette a továbbjutó kilétét.
 
Bátrabban jött vissza a félidő után a pályára a Szolnok, így a negyed derekán 8-8-as állást jegyezhettünk fel – ezzel együtt természetesen magabiztosan őrizte előnyét a Csata, mely ekkor ellenfelénél kétszer több dobott pontnál tartott (52-26). A negyed végére László Nóra triplája tett pontot, ezzel 60-33-mal fordultak a csapatok az utolsó tíz percre. A szolnokiak inkább középtávolról, a Csata közelről kísérletezett a kosárszerzéssel a záró negyed első perceiben – érdekesség, hogy a fővárosi lányok egyetlen triplakísérletet sem engedtek el egészen a 37. percig, míg a szolnokiak eddigre már négy sikeres triplánál jártak. A vége harmincegy pontos siker lett a Csatának, amely ezzel a harmadik versenyző korosztályban is bejutottak a legjobb négybe, a Szolnok pedig a második félidőre építve készülhet a helyosztókra.
 
 
Tursicsné Iván Kriszta, a Csata DSE vezetőedzője: Első mérkőzésnek azt gondolom, ez rendben volt, de a legjobb az, hogy itt lehetünk és mérkőzést játszhatunk. Gratulálunk a Szolnoknak is, köszönjük nekik a játékot! Készülünk a pénteki folytatásra.
 
Földi Alexandra, a Szolnoki Sportcentrum vezetőedzője: Hiányoltam a lányokból azt a küzdőszellemet, akaratot, elszántságot, ami egyébként jellemez bennünket. Tudtuk, hogy ennek a mérkőzésnek a Csata az esélyese, ám azt gondolom, hogy a helyosztókon is sokkal több kell majd annál, amit ma mutattunk. Remélem, hogy a következő két nap elég lesz, hogy rendezzük a sorainkat és a szebbik arcukat mutassuk a továbbiakban. Gratulálunk a Csatának!

Vármegyei szövetségek