2020/2021 - DVTK Akadémia/A – NKA Pécs/A 55-62
26
May
2021
2020/2021 - DVTK Akadémia/A – NKA Pécs/A 55-62
2021. május 26.  |  13:28
A DVTK és a Pécs összecsapásával indult a serdülők A döntője.
 
Harcosan vetette bele magát mindkét csapat a küzdelembe, pontok tekintetében a pécsiek jártak előrébb az első negyed jelentős részében. Köszönhették ezt elsősorban a rengeteg támadólepattanónak és Subotic Milka hat pontjának. 4-9-nél a DVTK kért időt, de 3 perccel később, 9-11-nél már a másik oldalon hangzottak el a taktikai utasítások. A DVTK kiegyenlített, mindkét csapatnak volt esélye a vezetésre is, de az első negyed végül 11-11-es döntetlennel zárult. 
 
Egy perc telt el a második negyedből, amikor már 7 pontos pécsi előnyt jegyezhettünk fel – Kropp Anna öt pontot vállalt a pécsiek futásából. A negyed eleji másfél perces, 9-0-s pécsi kosáresőt hosszú kosárcsend követte mindkét oldalon – a DVTK életét nehezítette, hogy rengeteget hibáztak a vonalról, a kiharcolt büntetőik rendre kimaradtak. Ocsenás Móna törte meg a diósgyőriek rossz sorozatát, de a pécsiek így is 10 pontra növelték előnyüket (14-24). A kosárszegény első félidő végül 11 pontos pécsi előnnyel zárult (17-28).
 
Subotic Milka szerezte meg tizedik pontját a második félidő elején, ezzel tetemesnek tűnt a Pécs előnye (17-30). Magára talált azonban a DVTK, és bár a büntetők továbbra sem mentek (7/21), szép helyzeteket alakítottak ki, és egy 8-0-s sorozattal öt pontra zárkóztak (25-30). Sőt, három pontig is feljöttek, ám onnan a Pécs kapott újra lendületet, és a Felső Gréta-Subotic Milka duó vezérletével ismét tetemesebb előnyt harcolt ki (32-43). Kropp Anna triplájával 14 pontos volt már a pécsi előny, amit végül Poczkodi Zsófia tizedik pontja faragott 12-re a záró játékrész előtt (34-46). 
 
Palánk alatti kosarakkal, 6-0-lal kezdte a negyedik felvonást a DVTK (40-46), majd közel három perc után, 4 büntető értékesítésével állította vissza a kétszámjegyű különbséget a Pécs (40-50). Küzdött a DVTK, ismét feljöttek 6 pontra (46-52), de a pécsiek a palánk alatt hatékonyan dolgozó Subotic Milka révén ismét 10 pont fölé tornázták a különbséget (46-58). Még itt sem adta fel a DVTK, másfél perccel a vége előtt 55-60-ra zárkóztak vissza a miskolciak. A többszöri felzárkózási kísérlet azonban a végére felőrölte a diósgyőriek erejét, így a pécsiek örülhettek az első találkozó végén, ők jutottak a négybe, míg a DVTK a helyosztókon folytatja.
 
 
Ambrus Erzsébet, a DVTK Akadémia/A vezetőedzője: Tudtuk, hogy a Pécset csak extra játékkal tudjuk megverni, hiszen van három extra játékosuk. Csapatként tudtunk volna győzedelmeskedni, ez ma sajnos nem sikerült. Gratulálok a pécsieknek!
 
Meszler Balázs, az NKA Pécs/A vezetőedzője: Gratulálok mindkét csapatnak! Pont olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottunk – a serdülő korosztály minden szépsége és hibája is benne foglaltatott a meccsben. Amikor az ellenfél többször is felzárkózott, mindig ki tudtunk jönni a gödörből, és ez a csapat nagyszerű hozzáállását bizonyítja. 

Vármegyei szövetségek