2017/2018 - Kosárlabda Akadémia Pécs – Csata DSE 42-99
25
May
2018
2017/2018 - Kosárlabda Akadémia Pécs – Csata DSE 42-99
2018. május 25.  |  10:47
Nem a védekezés dominált a borongós péntek reggel első mérkőzésének kezdetén. A Kosárlabda Akadémia Pécs és a Csata DSE találkozója első negyedének végén 17-23 állt a táblán. A pécsieket ezúttal is Voljinovic húzta, miközben a másik oldalon Boros 10, Madár pedig 7 pontnál járt egy negyed után. A Csatások csak a kihagyott büntetők miatt bosszankodhattak, vezetésük azonban így sem forgott veszélyben 10 percnyi játék után. 2-6-tal kezdett a Csata a második negyedben, ezzel 10 pontra nőtt a különbség, jött is a pécsi időkérés. A rövid szünet azonban inkább a kékmezes fővárosiakat rázta fel: 21-31-es állás után egy szédületes, 2-24-es sorozatot csináltak, ezzel pedig néhány perc leforgása alatt 30 pont fölé szökött a különbség. A félidőben 26-55 állt a táblán, és míg a mecsekaljaiaknál továbbra is csak Voljinovic jelentett valódi veszélyt a palánkra, addig a kékmezesek közül már hárman is kétszámjegyű pontnál tartottak 20 perc után.

Nem változott érdemben a játék képe a szünet után sem. A pécsieknek továbbra is gondot okozott, hogy tiszta helyzetet alakítsanak ki, míg a Csatások rendre átjátszották ellenfelük védekezését. A különbség a negyed közepére súrolni kezdte a 40 pontot (32-70), miközben a nézőtéren többen is a véleményük szerint nem kellően szigorú fújást kérték számon a játékvezetőkön. A pécsiek egyre több előkészítetlen dobásra kényszerültek, a Csata Krasovec utolsó pillanatokban dobott duplájával 48 ponttal vezettek a záró játékrész előtt (32-78).

Az utolsó játékrész gyakorlatilag lemásolta a harmadikat számszakilag, így a Csata DSE gond nélkül nyerte a találkozót. Bár a 100 pont egy híján nem lett meg, a különbség ezúttal is szignifikáns volt - magabiztos győzelmével Tursics Sándor alakulata már a négy között van.

Edzői nyilatkozatok:

Ninkovic Marija: "Gratulálunk a Csatának. Reméljük, a következő mérkőzéseken eredményesek tudunk lenni."

Tursics Sándor: "Gratulálok a csapatomnak és a pécsi csapatnak is."

 

Vármegyei szövetségek