Véget ért a HuNBA2Ket NBA2K Bajnokság alapszakasza
21
Jun
2024
Véget ért a HuNBA2Ket NBA2K Bajnokság alapszakasza
2024. június 21.  |  19:10
Áprilisban alaposan felrázta a hazai NBA2K közösséget az MKOSZ bejelentése - írja az esport365.hu. Egy váratlanul szervezett Open Cup után ugyanis egy egész bajnokságot húztak fel a kosaras szimulátorra. Hasonló próbálkozásra még nem volt példa itthon, ezért nem is csoda, hogy hagyományos sportegyesületek és esport csapatok egyszerre mozdultak rá a lehetőségre. Na meg persze a győztesnek járó 500 000 forintos fődíj is csábító, nem is beszélve arról, hogy az első helyezett nemzetközi vizekre is kijut.
 
A HUNBA2KET NBA2K Bajnokság győztesei ugyanis automatikusan a magyar válogatott tagjainak tekintendőek. A cím mellé pedig nem csak válogatott mez, de egy indulási jog is jár az eFIBA online versenyére. A harmadik szezon részletei, ahova immár a magyar válogatottat is várják, még nem ismertek, de a második szezonban 50 000 euró volt a díjazás. Azt persze, hogy ki lesz a győztes, egyelőre még nem tudjuk. A tizennégy hetes alapszakasz a héten lezárult, a legjobb négy együttes pedig offline rájátszásba jutott. A több esport csapatáról is ismert Tensei ezúttal is odatette magát, egyetlen döntetlent engedtek a riválisoknak. Mögöttük a Sopron és az Alba végig fej-fej mellett haladt, negyedikként pedig a Körmendnek sikerült bejutnia.
 
A HUNBA2KET NBA2K Bajnokság záróeseménye június utolsó szombatján tölti majd be a Gamerland termeit. A meccsek mellett egész napos kihívásokra, értékes nyereményekre és ismert kosaras arcokra számíthatunk a 11 órás kapunyitástól egészen az eredményhirdetésig. A rendezvény látogatása ingyenes, aki pedig otthonról szeretné élvezni a meccseket, Twitch-en kapcsolódhat majd be. A jó hangulatra a legismertebb hazai kosaras influenszer személye a garancia, a házigazda Bazska garantáltan megmozgatja majd a kilátogatók tagjait és agytekervényeit is. Kosaras challenge-ektől kvízeken át sok mindennel készülnek a szervezők, és reméljük a háttérben már a következő szezon előkészületein is munkálkodnak.

Vármegyei szövetségek