Nagynevű előadókkal jön a Basketball Clinic Slovenia
23
Jun
2024
Nagynevű előadókkal jön a Basketball Clinic Slovenia
2024. június 23.  |  11:00

Augusztus 23-24. között Ljubljanában, a Stožice Arenában kerül megrendezésre a nagymúltú Basketball Clinic Slovenia. Bár az esemény előadóinak névsora még nem teljes, de máris olyan szaktekintélyek részvétele vehető biztosra, mint Igor Kokoškov, Jaka Lakovič vagy Alvin Gentry.

Az 1992 óta edzősködő Igor Kokoškov 1999-ben tette át székhelyét az Egyesült Államokba, az NBA-ben több csapatnál (Los Angeles Clippers, Detroit Pistons, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers, Orlando Magic, Utah Jazz) is segédedzőként dolgozott. Szövetségi kapitányként ő vezette Európa-bajnoki győzelemre a szlovén válogatottat 2017-ben, majd a 2018/19-es idényben vezetőedzőként irányította a Phoenix Suns gárdáját. 2020-ban egy évre visszatért Európába, a török Fenerbahçe padjára ült le, jelenleg pedig az Atlanta Hawks edzői stábjában dolgozik.

Jaka Lakovič játékosként megfordult a Panathinaikos, a Barcelona és a Galatasaray együtteseiben is, 2010-ben Euroligát is nyert a katalánokkal, a döntőben éppen korábbi görög csapatát legyőzve. 86-szoros szlovén válogatott, amellyel az örökranglista második helyén áll, a nemzeti szerelést 90-szer magára öltő Goran Dragić mögött. 2016 óta edzősködik, jelenleg a spanyol élvonalbeli Gran Canaria mestere.

Alvin Gentry vezetőedzőként több mint 1000 mérkőzést vívott már meg az NBA-ben, összesen hat csapatot (Miami Heat, Detroit Pistons, Los Angeles Clippers, Phoenix Suns, New Orleans Pelicans, Sacramento Kings) irányított hosszú pályafutása során. Első komolyabb sikerét a 2009/10-es évadban érte el, amikor a Phoenix Suns gárdájával főcsoportdöntőig menetelt, jelenleg a Sacramento Kingsnél tölt be vezetőségi pozíciót.

 

 

A Basketball Clinic Slovenia jegyára tartalmaz egy belépőt a szlovén kosárlegenda Goran Dragić jótékonysági búcsúmérkőzésére is, amely „I feel Slovenia Night of the Dragon” névvel zajlik majd.

Itt túlzás nélkül mondható, hogy képviselteti magát az NBA krémje: jelen lesz korunk egyik legnagyobb sztárja, Luka Dončić, a háromszoros MVP Nikola Jokić, a díjat két alkalommal elnyerő Giannis Antetokounmpo, a szerb kosárlabdázás kimagasló alakjai közé tartozó Boban Marjanović és Bogdan Bogdanović, a Miami Heat csillaga, Jimmy Butler, az olimpiai bajnok Luis Scola, a kétszeres világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes Marc Gasol, a Chicago Bulls montenegrói középjátékosa, Nikola Vučević, vagy éppen a „Brazilian Blur”, a kétezres évek Phoenix Sunsának villámléptű hátvédje, Leandro Barbosa.

A résztvevők teljes listája IDE KATTINTVA érhető el.

Árak és egyéb részletek az esemény weboldalán találhatók: https://www.basketballclinic-slovenia.eu/

 

Fotó: FIBA

 

Vármegyei szövetségek