Csata DSE „A
26
May
2017
Csata DSE „A" – Vasas Akadémia 46-84
2017. május 26.  |  18:33
A bajnokság rájátszásában: egy sima, egy fordított: Pasaréten 58-42, a Csata csarnokban 64-55. Az idei korosztályos döntőkben ez volt a harmadik Csata - Vasas finálé. A junioroknál és a serdülőknél is a csatások ünnepelhettek bajnoki címet. Ezt a szériát szerette volna megtörni a pasaréti együttes.

A döntő első két találatát Schiroky helyezte a gyűrűbe, ezt toldotta meg Tóth O. és Dúl egy-egy triplával, közben csatások sem tétlenkedtek, Madár és Angyal is fontos pontokat szerzett (7-8). Három perc harmincháromnál a háromból három hármast elérő Vasas kért pauzát (7-11). Ugyanilyen különbségnél, négy perccel később Wéber edző is időkéréshez folyamodott (13-17). Majd a Varga-Dúl duó sakk-mattolta a Csata védelmét (13-22).

A második felvonás első felében 8-2-es szériát futottak a kék-fehérek. Angyal jelezte, hogy nem szeretne kimaradni a tripladobó versenyből, két darab hármasa is utat talált a gyűrűbe (23-26). Lüktetett a játék, szép megoldások, pontos dobások jellemezték a derbit. Sütő kettesével egy pontra csökkent a különbség (27-28). Angyal lopott és gyűrűbe pakolt labdájával - egy perccel az etap vége előtt - fordult a kocka (29-28). Azonban Dúl harmadik hármasa és Dombai ziccere gondoskodott róla, hogy Vasas mehessen nyugodtabban a félidei pihenőre (29-33).

A harmadik játékrészben is robogtak a csapatok, egy pillanatra nem hagyott alább az iram. Dombai vezérletével 6-0-t futott két perc alatt a Vasas, tíz pontra növelve ezzel előnyét. Wéber tréner magához rendelte lányait (29-39). Bő öt perc elteltével Dúl duplájával már 17 pont volt a differencia (33-50). A Csata újra időt kért, de nem tudta megfékezni ellenfelét, még tíz ponttal nőtt a különbség (33-60).

A finálé utolsó negyedének magabiztos előnnyel (35-64) vághatott neki a pasaréti gárda, semmi esély nem mutatkozott arra, hogy kiénekeljék szájukból a sajtot. Munteán egy kettessel, Angyal egy hármassal azért jelezte, hogy a Csata nem törődött bele a nagy vereségbe, szeretne közelebb kerülni vetélytársához (40-64). Ezt megérezve Deák edző időt kért. Meg is lett a foganatja, Dombai pontjaival a vége előtt három perc harminccal már harminccal vezetett a Vasas (40-70). A döntő utolsó pontját Sagát szerezte.

A torna mezőnyéből kiemelkedve, magabiztosan nyerte meg a kadet bajnokság döntőjét a pasaréti gárda.

Legjobb pontszerzők: Angyal 23, ill. Dúl 15, Dombai 19, Tóth O. 12, Tóth F. 13, Schiroky 11.

Zelenák Wéber Krisztina, Csata DSE ,,A": - Év közben megváltozott csapatunk összetétele, sérülés miatt, így megváltoztattuk a céljainkat. A realitás az ezüstérem volt, ezért dolgoztunk, nagyot küzdöttünk. Gratulálok a Vasasnak, akik technikailag és fizikailag is a korosztályuk előtt járnak.

Deák Éva, Vasas Akadémia: - Az első félidőben nagyon visszafogottak voltunk, érezhető volt a döntő hangulata. A második félidőben azt játszottuk, amit valójában tudunk. Ez ellen már nem volt ellenszer. Gratulálok mindkét együttesnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?nhx6cpj6

Vármegyei szövetségek