Kosárlabda Ak. Pécs – Csata DSE „B
26
May
2017
Kosárlabda Ak. Pécs – Csata DSE „B" 62-78
2017. május 26.  |  15:20
A bajnokság rájátszásában otthon és idegenben győzni tudott a Csata DSE „B" (83-57, 84-69).

A tegnapi elődöntőkben a Pécs megcibálta az oroszlán bajszát, és három negyeden keresztül partiban volt a Csata „A" csapatával, míg a „kis" Csata az első és utolsó negyedben is egyenrangú ellenfele tudott lenni a nagy formát mutató Vasasnak.

Várszegi öt pontjával egyedül vitte a hátán a kékeket az első három percben, a pécsieknél hárman is osztoztak a pontokon (5-5). Négy perc elteltével időt kért Ninkovic edző, miután zsinórban négy egységgel terhelték meg csapatát (5-9). Pánczél gyönyörű triplával majd egy duplával fokozta a csata szurkolótáborának fergeteges szurkolását (8-14). A „kis" Csata diktálta a tempót, Pánczél újabb hármasával már 10-22 állt a táblán.

A második szakasz második percében Boros és Hegedüs is szórt egy pazar hármast (15-26). Ugyanezt tette Madár egy percre rá (15-29). Várszegi és Boros dupláikkal törték meg a triplaszériát (15-34), és a baranyaiakat, akik egy perc nyugalmat kértek. Madár iskolázott tempójával és Boros ziccerével tovább szárnyaltak a fővárosiak (19-42). A túloldalon a meghatározó emberek visszafogottan muzsikáltak, Wentzelék nem találták a Csata védelem nyitját, a saját játékukat.

A térfélcserét követően Radonjic és Kovács igyekezett faragni a hátrányból, de Steier öt és Madár négy pontjával jelezte, hogy ehhez nem járulnak hozzá (29-54). Mikor három perccel a negyed vége előtt Madár csapata nyolcadik hármasát is berepítette a gyűrűbe 34-61 állt a táblán.

Ledolgozhatatlannak számító, 32 pontos előnnyel vágott neki a Csata a záró szakasznak. A pécsiek ennek cáfolatául 9-0-s rohammal indítottak (45-68). Sőt Vojinovic pontjaival húsz egységre is visszajöttek (52-72). Ennél sokkal közelebb, azonban már nem jutottak.

Győzelmével a Csata serdülőkből álló „B" csapata bravúros szezont zárt: korosztályának aranya után, az eggyel magasabb kadet kategóriában bronzot szerzett.

Legjobb pontszerzők: Vojinovic 17, Radonjic 15, Kovács 10, ill. Boros 26, Madár 12, Várszegi 11, Pánczél 12.

Ninkovic Marija, Kosárlabda Akadémia Pécs: - Szerettünk volna érmet szerezni, sajnáljuk, hogy nem sikerült. A tegnapi meccs nagyon sokat kivett a lányokból. Gratulálok az ellenfélnek!

Tursics Krisztián, Csata DSE ,,B": - Gratulálok a lányoknak, emberfelettiit produkáltak a szezonban, a serdülő döntő megnyerése után a harmadik helyet szereztük meg a kadettek között. Az év elején ebben a korcsoportban semmi elvárás nem volt velük szemben. Elképesztő sokat fejlődtek. Dolgozunk tovább.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?dfc2nna9

Vármegyei szövetségek