Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia 47-62
26
May
2017
Széchenyi KA – Soproni Darazsak Akadémia 47-62
2017. május 26.  |  11:36
Mindkét eddig nyeretlen együttes arra készült, hogy megszerezze első győzelmét és ezzel a bajnokság 7. helyét.

A két pontgyáros Biczó és Balogh találataival rajtolt az első helyosztó (2-2). A célzással sokáig hadilábon álltak a lányok, négy perc elteltével 4-4 volt az állás. Egy perccel a negyed vége előtt a Biczó-Balogh külön meccs ugyan 7-6-ra állt, de az előny a magukat jobban csipkedő Darazsaknál volt (9-14).

Nem engedte ki a kezéből a kezdeményezést a Sopron, Ursta három pontot érő dobásával a második felvonás felénél már kilenccel ment (13-22). Egy percre rá a lemaradó Széchenyi időt kért (13-24). Két perc volt hátra, mikor Rabi két tökéletes tempója gyors egymásutánban utat talált a soproni gyűrűbe, ráijesztve ezzel Czirják edzőre, aki egy perc szünetet igényelt (17-26). Cser és Inczédi gondoskodott róla, hogy biztos zöld-sárga vezetéssel vonuljanak a csapatok a nagy szünetre (18-30).

Fordulást követően egy perc elteltével Varga triplája, Karácsony ziccere győri időkérést kényszertett ki (18-35). A negyed negyedik percében Balogh - Biczó viszonylatban 12-11 volt az állás, a Sopron pedig már 43-20-ra vezetett. Az etap finisében Rozmán szemfüles labdacsenése és gólpassza után Takács is feliratkozott a pontszerzők listájára (28-45), majd az előbbi duplájával kerek számok világítottak az eredményjelzőn (30-50).

Az utolsó szakasz már csak formalitás volt, de a csapatok mindent megtettek, hogy szépen búcsúzzanak az idei kadet döntőtől. Három perc elteltével a Darazsak növelték előnyüket, a Győr meg időt kért (30-54). Öt perc után végre a Széchenyi is betalált Pozsgai révén, majd Biczó újra eredményes volt (34-56). A végén mindkét csapatnál mindenki szóhoz jutott. A helyosztó utolsó találata Biczó nevéhez fűződött, mindkét büntetőjét értékesítette (47-62).

Legjobb pontszerzők: Biczó 22, ill. Balogh 14, Varga 11, Inczédi 11.

Gálos László, Széchenyi KA: - Szép játékot, nagy küzdést vártunk az országos döntőn. Dobószázalékunk nem javult, így egyértelmű, hogy vereséggel zártuk a sorozatot.

Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: - Nagyon örülök, hogy sikerült győzelmet szereznünk a Győr ellen.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?tml3eql5

Vármegyei szövetségek