Vasas Akadémia – Csata DSE „B
25
May
2017
Vasas Akadémia – Csata DSE „B" 96-58
2017. május 25.  |  18:09
A bajnokság alapszakaszában mindkét csapat otthon tartotta a két pontot a másikkal szemben. Pasaréten 65-51-es, a Csata csarnokban 61-53-as hazai siker született. Az elődöntőbe a Vasas Akadémia három sima győzelemmel, csoportelsőként, a Csata DSE „B" egy elvesztett és két megnyert meccsel, második helyezettként érkezett.

Agresszív letámadással nyitott a Vasas, nem akarta a véletlenre bízni a mérkőzés sorsát, Varga és Dúl pontjaival 7-2-re elhúztak. 10-5-nél is csak a két Vasas kiválóság neve mellett volt pont jegyezve, míg a túloldalon Steier és Boros J. volt eredményes. A „kis" Csata nem adta könnyen magát, 10-9-re feljött, a Vasas időt kért. Mikor Varga belepottyantotta a labdát a gyűrűbe, újra öt pontra nőtt csapata előnye (17-12), erre Tursics edző jelezte igényét a pauzára.

A második tíz percben is nagy iramot mentek csapatok, felváltva estek a kosarak, kiegyenlített játék folyt a pályán (23-19). A negyed derekán tett rá egy lapáttal a pasaréti gárda, Schirohy triplája, Varga duplája után 30-19-et mutatott az eredményjelző. Várszegi a kékeknél, Tóth O. a piros-kékeknél produkált egy-egy 2+1-es kombinációt (33-22). A szakasz utolsó két percében emelt a fordulatszámon a Vasas, főleg Dombai és Tóth O. volt elemében (44-28).

Térfélcsere után a két Tóth talált négyszer a gyűrűbe és tett hozzá hét pontot csapata előnyéhez (51-28). Tovább robogott a Vasas, a 17-0-s negyedbeli rohanás okozta fájdalmat Várszegi és Madár enyhítette (61-32). A Vasas hengert, hogy megállítsa, Tursics edző időt kért (67-32). A negyed végére Kara közelijével így is negyven pont lett a differencia (77-37).

Száz százalékon pörögtek a pasaréti lányok, és úgy tűnt, nagy iramban tartanak - az előző két mérkőzésükön elért - száz pont felé. Az utolsó etapban azonban megállt a pontgyártás, csak három egységre futotta erejükből öt perc alatt, míg a túloldalon a kékek Boros J. büntetőjével már tíznél jártak (80-47). A Vasasnál mindenki pályára lépett, ekkor már padon ültek a meghatározó játékosok. Gangl azért megmutatta, hogy rá is lehet számítani, gyönyörű triplájával érte el csapata a 90 pontot (90-54). A másik oldalt a szintén kevesebbet játszó Telegdytől is láthattunk egy hibátlan tempót, Mátyus hármasa zárta az elődöntőt.

A Vasas imponáló játékkal jutott a döntőbe, ahol a „nagy" Csata vár rájuk, de a Csata „B" is minden elismerést megérdemel, fiataljai holnap éremért játszhatnak a Pécs ellen.

Legjobb pontszerzők: Varga 19, Tóth F. 14, Tóth O. 10, Dombai 12, Schirohy 11, ill. Várszegi 14, Boros 13.

Deák Éva, Vasas Akadémia: - Nehezen indult a mérkőzés. Amikor le tudtuk győzni a szokatlan védekezési formát és saját görcsünket, akkor megindult a szekér. Gratulálok a lányoknak, remélem a holnapi döntőn is kitart a lelkesedésük!

Tursics Krisztián, Csata DSE ,,B": - Gratulálok a Vasasnak, nagyon jól játszottak. Végre találkoztunk egy olyan jól védekező csapattal, aki ellen minden kosárért meg kellett dolgoznunk. Sok ehhez hasonló mérkőzésre lenne még szükségünk. A maximumot kihoztuk idáig magunkból a kadet döntőn. Holnap megpróbálunk nyerni a Pécs ellen.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_37

Vármegyei szövetségek