DVTK-ÉLKSK – Soproni Darazsak Akadémia 72-59
25
May
2017
DVTK-ÉLKSK – Soproni Darazsak Akadémia 72-59
2017. május 25.  |  14:23
A bajnokság rájátszásában egyszer a DVTK (58-48), egyszer a Sopron diadalmaskodott (57-37). A keresztjátékba a Diósgyőr csoportharmadikként, a Sopron negyedik helyezettként érkezett.

Nagy adok-kapokkal indult játék, Nagy szép tempójára, Balogh replikázott egy mesteri triplával. Jó ritmusban kezdtek a hazaiak, Halász egyéni megmozdulásaival és egy újabb Nagy tempóval 10-4-re elmentek négy perc elteltével. Soproni oldalról jött is az időkérés, Balogh hat pontjával meg a közeledés (12-11). Most a DVTK kért egy perc szünetet az eligazításhoz. Frindt távolról elengedett és célba ért duplája zárta le a negyedbeli pontgyűjtést (18-13).

Nagyobb sebességre kapcsolt és jobban kezdett a Sopron, négy perc után Karácsony tempójával utolérte ellenfelét (22-22). A negyednek pontosan a felénél Ocsenás 2+1-es kombinációjára Balogh újabb triplával adta meg a választ (27-27). Halász és Karácsony is hasznos tagja volt csapatának, remekül mozgatták társaikat, és a pontszerzésben is jeleskedtek, nekik is köszönhetően döntetlennel vonultak a lányok az öltözőbe (35-35).

A második félidő elején Karácsony parádéja folytatódott, az előző negyedbeli 11 pontját gyorsan megfejelte még kettővel, ezzel ment a Sopron 37-41-re. A hazaiakban ekkor Ocsenás tartotta lelket, szedte a lepattanókat és mellette hamarjában öt egységet is jegyzett (44-41). Öt és fél perc elteltével, 48-43-nál Czirják edző magához hívta lányait. De ez sem segített, Halász pontjaival növelte előnyét a DVTK (54-45).

Az utolsó felvonás kezdetén mindent egy lapra feltéve rohamozott a Darazsak együttese, de a túloldalt Ocsenás és Kiss is gyors egymásutánban megdobta 12. pontját (58-47). Négy perccel a vége előtt egyperces szünetet igényelt a Sopron (60-51). Kerek egy percre rá, változatlan állásnál Magyar edző is magához hívta lányait. Két remekbe szabott Ocsenás, Kiss összjáték után már nem volt kétséges a találkozó kimenetele (66-56).

A DVTK - helyenként mutatós játékkal - megszerezte második győzelmét, és pénteken az 5. helyért léphet pályára a Kecskemét ellen. A Sopron a Győrrel találkozik majd a 7-8. hely sorsát eldöntő találkozón.

Legjobb pontszerzők: Halász 21, Kiss 16, Ocsenás 16, ill. Balogh 23, Karácsony 18.

Magyar Gergely, DVTK-ÉLKSK: - Gratulálok a lányoknak, sikerült még egy győzelmet szereznünk, szerencsére ma több jó egyéni teljesítmény is volt. A második félidőben védekezésben és támadásban igazi csapatként működtünk, aminek meg is lett az eredménye. Várunk holnap Karina!

Czirják Szilvia, Soproni Darazsak Akadémia: - Nagyon sok hibával játszott mindkét csapat, mi a végén többet rontottunk. Gratulálok a Diósgyőrnek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/n6/?whunu16_35

Vármegyei szövetségek