Női NB I: a rájátszás előzetese
06
Apr
2017
Női NB I: a rájátszás előzetese
2017. április 6.  |  01:02
Csütörtökön délután elkezdődik a női bajnokság rájátszása. Két olyan párharcra is sor kerül a negyeddöntőkben, amelyek résztvevői a közelmúltban a Tippmix Killik László Magyar Kupa nyolcas döntőjének valamelyik szakaszában már szembekerültek egymással.

CMB Cargo UNI Győr (alapszakasz helyezés 3.) - Aluinvent DVTK Miskolc (6.)

Nemcsak a bajnoki alapszakaszban, a Magyar Kupában is a 3. helyet szerezték meg a győriek, míg a korábbi kupagyőztes Diósgyőr sem az alapszakaszban, sem pedig a Magyar Kupában nem jutott a legjobb négy közé. Ami a két keret erejét illeti, az nagyjából hasonlónak mondható, mindkét oldalon vannak jónevű légiósok, valamint magyar válogatott játékosok szép számmal. A hazai pálya a győri együttes mellett szól, viszont a Diósgyőr - köszönhetően a Magyar Kupa meglepetéscsapatának, a Ceglédnek - két nappal többet pihenhetett a negyeddöntőre, ráadásul az alapszakasz során oda-vissza legyőzte riválisát. A miskolciaknak, ha meg akarják menteni ezt az eddig számukra elég balszerencsés évadot, újabb győri bravúrra van szükségük. Nagyon kiegyensúlyozottnak tűnik a párharc.



Uniqa Sopron (2.)- ZTE NKK (7.)

Amilyen kiegyenlítettnek tűnik a Győr-Diósgyőr negyeddöntő, előzetesen legalább annyira egyértelműnek látszik a Sopron-Zalaegerszeg párharc. A bajnokságban mindkétszer a bajnoki címvédő, friss kupagyőztes győzött, s a Magyar Kupa negyeddöntőjében is soproni siker született, a ZTE úgy 15 percig tudta tartani a lépést kétségtelenül jobb szerkezetű és erősebb játékoskerettel rendelkező riválisával. A ZTE mellett szól, hogy a párharcra két nappal többet készülhetett, s nyomás nélkül játszhat. A soproni lányokból ugyan kivehetett a három meccses Magyar Kupa menetelés, de a győzelem a végső siker tovább növelhette Fegyverneky Zsófiának és társainak önbizalmát, Sterbenz László pedig nyilván próbálja földön tartani lányait.



PEAC-Pécs (4.) VBW CEKK Cegléd (5.)

A Magyar Kupa-sorozat legfordulatosabb, legjobb mérkőzést vívta a két együttes az elődöntőben, amelyen a kupasorozat meglepetéscsapata, a Cegléd Maja Skorics emlékezetes utolsó másodperces kosarával legyőzte a kupadöntő házigazdáját. Az alapszakaszban 1-1-re végzett egymással a két csapat, Pécsett a PEAC szinte a sírból mentette hosszabbításra a partit, hogy a ráadásban 11 pontos 87-76-os sikert arasson. Nagy kérdés, melyik együttes hogyan dolgozza fel a kupaszereplést, az arannyal felérő ceglédi ezüst eufóriája és a pécsi csapat csalódottsága mit hoz ki az együttesekből ebben a kiegyenlítettnek, szorosnak ígérkező párharcban, amelyben nem kizárt, hogy már Cziczás László rendelkezésére áll Jelena Makszmovics, a szerb center.

Atomerőmű KSC Szekszárd (1.) - Vasas Akadémia (8.)

Két a Magyar Kupa nyolcas döntőjéről angolosan - és nyilván csalódva - távozó együttes párharca lesz. Az alapszakaszt megnyerő Szekszárdnak nyilván csalódás volt önmagában is a vereség a Győr ellen a negyeddöntőben, a Vasasnak pedig leginkább az a mélyen alárendelt szerep, amelyet hazai csapat, a PEAC elleni negyeddöntőn játszott - és az ezzel együtt járó súlyos, közel 50 pontos vereség. Nyilván mind a két csapat szeretné bizonyítani a kupadöntő után: több van benne. Az alapszakaszban elért helyezések alapján egyértelműen a Szekszárd az esélyes, de a Vasas, amennyiben tudása legjavát adja, főleg Pasaréten okozhat kellemetlen perceket az alapszakasz győztesének.

Vármegyei szövetségek