Az A-csoportos csapatok elégedettek a bajnoksággal
05
Apr
2017
Az A-csoportos csapatok elégedettek a bajnoksággal
2017. április 5.  |  21:01

Az NB1/A-s sportszervezetekkel közösen értékelte az idei bajnoki esztendő lebonyolítását, és összegezte tapasztalatait a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének vezetősége. A női és a férfi klubok vezetői többek között a jövő évi versenykiírással kapcsolatban is javaslatot tettek.

- Fontosnak tartom, hogy a női és a férfi bajnokság is jobb, erősebb, mint az előző esztendei - összegezte a találkozó tapasztalatait Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke. - A női mezőnyben régen láthattunk ennyi jó csapatot, mely szoros, kiélezett csatákat vív egymással, s végre ismét nyílt a bajnokság végkimenetele.

Az elnök kiemelte, hogy a női A-csoportban sok tehetséges fiatal játékos szerepel, akik a jövőben biztosítékot jelenthetnek a színvonalra.

- Az elmúlt héten megrendezett Killik László Női Magyar Kupában már nem csupán kiegészítő szerepük volt a fiataloknak, több csapatban is meghatározók saját csapatukban. Ez pedig nagy örömmel tölthet el mindannyiunkat, hiszen a pécsi Juhász Dorka, a soproni Dubei Debóra, a szekszárdi Studer Ági, a ceglédi Kányási Veronika, s még hosszasan sorolhatnám a neveket, mindannyian nagy ígéretek, akikre joggal lehetünk büszkék!

Mint megtudtuk, a női csapatok semmilyen különösebb változást nem javasolnak a lebonyolításban, megfelelő számukra a jelenlegi rendszer.

Különösebb módosítást a férfi csapatok sem igényelnek, egyöntetű véleményük szerint jó az alapszakasz, középszakasz és rájátszás tagolódás. Annak ellenére is ezt a lebonyolítási rendet javasolják a versenyirodának, hogy a 2017/2018-as szezonban a nőkhöz hasonlóan a férfiaknál is változik a világversenyek selejtezőinek rendszere. Azaz a férfi mezőnynek is szezon közben lesznek már ősztől a világbajnoki selejtező csoportmeccsei, s ekkor Európa-szerte bajnoki szünet lesz.

- A bajnokság színvonaláról, rendezéséről a csapatok elégedetten nyilatkoztak - tette hozzá Szalay Ferenc. - A csapatok azt kérték az elnökségtől, hogy ne változtasson lebonyolításon, s a főbb szabályokon. Azaz továbbra is szeretnék, ha maradna a középszakasz, valamint továbbra is öt légiós szerepelhessen a 14 csapatos bajnokságban.

Egy fontos változás azért várható a jövő évi bajnokságban: a válogatott programok miatt a karácsonyi szünetben is lehetnek fordulók. Minderről a szövetség soros elnökségi ülésén mondhatják ki a végső szót.

Vármegyei szövetségek