NŐI MAGYAR KUPA: A GYŐR A BRONZÉRMES
02
Apr
2017
NŐI MAGYAR KUPA: A GYŐR A BRONZÉRMES
2017. április 2.  |  17:45

Tippmix Killik László Női Magyar Kupa, bronzmérkőzés

CMB Cargo UNI Győr - PEAC  71-66 (15-22, 18-11, 20-15, 13-23)

GYŐR: Kiesel 24/12, Lihtarovics 7/3, Laklóth 4/3, Goree 13, Hruscaková 6. Csere: Simon 13/9, Varga 4, Török. Edző: Völgyi Péter

PÉCS: Fürész 8, Raksányi 13/3, Kuster 23, Zele 7, Siksniute 6. Csere: Juhász 4, Mandics 3/3, Licskai 2. Edző: Borisz Maljkovics

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 800 néző

Éremért, nevezetesen a bronzért szállt harca a Pécs és a Győr. A házigazda PEAC játékosai egy végletekig kiélezett csatában, dudaszós kosárral vesztették el az elődöntőt, úgyhogy alighanem több keserűség bennük dolgozott a mérkőzés előtt. Zele Dorina triplájával indult a mérkőzés, Hruscaková egy szép tempóval válaszolt. Laklóth triplájával pedig már a győrieké volt az előny, azaz igencsak bekezdtek a csapatok. Felválta estek a kosarak, a minden bizonnyal meglévő fáradtság ellenére nagy tempót diktáltak a felek. Először a győrieknek sikerült kisebb előnyt építeni (11-14), időt is kért azonnal Borisz Maljkovics. Megállítani azonban egyelőre nem sikerült így sem Simonékat, akik különöen támadásban játszottak egyre jobban (13-19). A pécsiek kapkodóvá váltak, nem volt elég türelmük kijátszani figuráikat, szinte azonnal el akarták tüntetni a különbséget. Ennek viszont az lett az eredménye, hogy Simon Zsófia második triplájával már hétel vezettek Völgyi Péter lányai fél perccel a negyed vége előtt (15-22).

Sokat mondott az első negyebéli pécsi védekezés puhaságáról, hogy a győriek mind a 22 pontjukat akcióból szerezték, még büntetőt sem dobtak. Goree lendült egyre jobban játékba a második negyedben, ő és Kiesel jelentett elsősorban veszélyt a pécsi gyűrűre a mérkőzésnek ebben a szakaszában (19-28).

Nem igazán tudott megújulni a PEAC, továbbra sem volt elég gördülékeny a támadójátékuk. Ám az akaratukat ezúttal sem érhette kritika, s apró pontokkal ott maradtak ellenfelük nyomában (25-29).

A félidő végéhez közeledve nagyot esett a játék színvonala, s a sok hibából a pécsiek jöttek ki jobban, 22 másodperccel a vége előtt Kuster bünettőivel két pontra felzárkóztak (31-33).

Kiegyenlített játékot hozott a harmadik negyed első fele, a támadásokat az egyik oldalon Jessica Kuster, a másikon Brianna Kiesel határozta meg, a két amerikai lány remek napot fogott ki. A Pécs akkor tudott egy kicsit meglépni ellenfelétől, mikor más is bele tudott szólni a pontgyártásba. Sanja Mandics triplája után időt is kért gyorsan Völgyi Péter (45-41). Ezt az előnyét egészen a negyed végéig őrizték Juhászék, így ők várhatták nyugodtabban az utolsó negyedet.

Hruscakova kettesével és Brianna Kiesel hármasával indult a bronzmeccs negyedik negyede, azaz villámgyorsan egyenlített a Győr (53-53). Lihtarovics triplájával pedig ismét náluk volt az előny, ami azt mutatta, bizony álmosan kezdte a záró negyed első perceit a Pécs. Közben Sanja Mandics beütötte negyedik faultját, s Lihtarovics és Varga Zsófia kétpontosa után máris öt ponttal vezettek a győriek, jött is a pécsi időkérés (55-60). Raksányi egy triplával igyekezett véget vetni három percnyi rossz játéknak, s ez be is jött, Fürész Dia kettesével ismét egyenlő volt az állás (60-60).

Egyre feszültebbé vált a meccs, láthatóan mindkét csapat utolsó energiáit mozgatta meg a bronzéremért. Három perccel a vége előtt két pontnyi győri előnyt mutaott az eredményjelző, egy perccel később pedig már négy pontnyit! Azaz a Győr tűnt nyugodtabbnak, vagy talán kevésbé fáradtabbnak. A meccs legjobbja, Brianna Kiesel negyedik hármasával eldőlni látszottak a fontosabb kérdések, bár Borisz Maljkovics egy utolsó időkéréssel még megpróbált csodát csinálni lányaival 80 másopderc alatt (62-69). Jessica Kuster meg is tett mindent, 40 másodperc alatt négy egységnyit faragott is a hátrányból, úgyhogy ezúttal Völgyi Péternek kellett kicsit rendet rakni a fejekben. Nem sikerült, Lihtarovics vesztette el a labdát, de szerencséjére az ellentámadásban eladta a labdát a Pécs, így pedig megnyerte a bronzmeccset, s így a bronzérmet a Győr gárdája.

Borisz Maljkovics: Három nap alatt három nagyon kemény meccset játszottunk. Most biztosan minden csapat fáradt, így arra kell koncentrálnunk, hogy összeszedjük magunkat a rájátszásra. Gratulálok a Györnek!

Völgyi Péter: A sorsolás három nehéz csapatot sodort elénk, így kifejezetten jónak ítélem meg, hogy kettőt közülük le tudtunk győzni. Ebből kell építkeznünk, s jól szerepelnünk a rájátszásban.​

Statisztika: 

http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_cup_7 

Vármegyei szövetségek