Női MK: nem adott esélyt a PEAC a Vasasnak
31
Mar
2017
Női MK: nem adott esélyt a PEAC a Vasasnak
2017. március 31.  |  20:21
Tippmix Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő

PEAC-Pécs - Vasas Akadémia 94-46 (24-12, 25-12, 25-5, 20-17)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1100 néző. Vezette: Benczur, Kulcsár, Varga-Záray

PEAC: Fűrész 8, Kuster 6/3, Raksányi 7/6, Juhász D. 16, Siksniute 21. Csere: Szücs R. 5/3, Zele 10, Licskai 12, Mandics 7/3, Szücs L. 2, Sellei, Tenyér. Edző: Borisz Maljkovics

VASAS: Csolics 15/9, Dúl 1, Dusanics 11/3, Solymosi 2, Rochel 3. Csere: Bacsvarova 9/3, Dobos 3, Tóth 2, Farkas. Edző: Igor Szkocsovszki

A pécsi és a magyar kosárlabdázás nagy tehetsége, Juhász Dorka dobta az első négy pontot azon a mérkőzésen, melyet előzetesen az egyik legsimábbnak tartottak a szakemberek. Kuster duplájával már 6-0-ra vezetett a PEAC, így Szkocsovszki mester két perc után időt is kért. Nem sok sikerrel, Raksányi triplájával már 11-0-ra is vezettek a hazaiak. Azonban elegendő volt öt Vasas-pont ahhoz, hogy Borisz Maljkovics is magához hívja lányait.

A PEAC gyorsan tíz pont fölé tornázta a különbséget, erről viszont sokáig nem igazán tudtak elmozdulni, mivel a Vasas is kezdett játékba lendülni. Különösen a piros-kékek légiósai voltak eredményesek. Dusanic triplája után a 14. pecben hosszú idő után elöször került ismét tíz ponton belülre a Vasas (28-22), ami azonnal pécsi időkérést hozott. Kiegyenlítettebbé vált a meccs, szívósan védekezett a Vasas, betörésekből rendre veszélyeztették a pécsi gyűrűt.

A félidő végéhez közeldve egyre többször használta ki palánk alatti fölényét a PEAC, s Siksniute révén két könnyű kosarat is szereztek. Szanja Mandics triplájával két perccel a negyed vége előtt már 18 pont volt a két csapat között (42-24). Sőt, Szücs Réka is betalált kintről, így tekintélyesnek mondható pécsi előnnyel vonulhattak nagyszünetre a csapatok (49-24).

Fordulás után sem lankadt a pécsi csapat, Jessica Kuster triplájával indították a harmadik negyedet. Aztán Kuster nem sokkal kéőbb a büntetővonalhoz állhatott, miután Juhász nagyszerű passzát követően faultolták. Ekkor még nem lett meg a harmincpontos fór, mivel az amerikai lány kihagyta az egyik büntetőt, de Juhász Dorka már nem hibázott ugyanonnan, így 55-24-re módosult az állás a 22. percre.

A Vasas ugyanúgy kezdett, mint a meccs elején, percekig nem találtak a gyűrűbe, nem úgy Juhász Dorka, aki egy indítás után már 14 pontnál járt. Aztán Dobos Ágnes révén majd négy perc után betalált a Vasas is, ám mivel a Pécs továbbra is rendületlenül szállította a pontokat, nem igazán tudtak közelebb kerülni az akadémisták. Maljkovics mester egyre többet cserélt, igyekezett pihentetni kulcsembereit a szombati elődöntőre.

A záró tíz percre nyitott kérdés már nem maradt, az időközben negyven pontnyira hízott különbséget is kényelmesen tartotta a Pécs, s már fejben is készülhetett a szombati elődöntőre.

Igor Szkocsovszki: Ennyivel is megérdemelten nyert a Pécs, nem tudtunk igazán mit kezdeni a játékukkal, ők viszont jól reagáltak a mi változtatásainkra. Gratulálok nekik és sok sikert a folytatásban.
Borisz Maljkovics: Gratulálok a csapatomnak,holnap egy sokkal nehezebb feladat vár ránk az elődöntőben.

Statisztika:

 http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_cup_3

Kép: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek