Női MK: magabiztosan nyert a Győr a Szekszárd ellen
31
Mar
2017
Női MK: magabiztosan nyert a Győr a Szekszárd ellen
2017. március 31.  |  17:54
Tippmix Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő, 2. mérkőzés

Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB Cargo UNO Győr 53-67 (9-14, 19-21, 5-18, 20-14)

Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1000 néző. Vezette: Földházi, Kapitány, dr. Mészáros

SZEKSZÁRD: Studer Á. 11/3, Theodoreán 10/6, Erkic 2, Lisec 9/3, Pirsic 11. Csere: Mansaré, Cherise 6, Bálint 2, Gereben 2, Tamis. Edző: Zseljko Djokics

GYŐR: Kiesel 16/6, Laklóth 8/6, Lihtarovics 12/6, Hruscaková 2, Goree 4. Csere: Varga 4, Simon Zsófia 21/9, Török, Kovács, Markó. Edző: Völgsi Péter



Ellenfélre várt a Sopron, a Szekszárd - Győr párharc győztesére. A papírforma és az eddigi bajnoki meccsek is kiegyenlített küzdelmet ígértek, talán hajszállal előzetesen többen tartották befutónak a szezon meglepetéscsapatát, az alapszakaszt megnyerő Tolna megyeieket. Másfél percnyi kapkodás után beesett az első kosár is, mégpedig a szekszárdiak szerezték. Erre Kiesel még egy triplával felelt, de a rendkívül nagy elánnal játszó Studerék két gyors duplával máris négy ponttal megléptek (7-3). A Győr Laklóth Anna triplájával előbb felzárkózott, majd a csapat harmadik hármasával (Simon Zsófi volt a ) máris náluk volt az előny (7-9). Kicsit kapkodó volt a szekszárdi támadójáték, igaz a győriek tudománya is megállt, ha a palánk közelébe kellett jutni.

Djokics mester cserékkel próbálta felrázni övéit, kevés sikerrel, hsizen zsinórban tíz dobott ponttal megléptek a zöld-fehérek (7-13). Aztán Bálint Réka egy szép egyéni akcióból megtörte a közel négy perces szekszárdi kosárcsendet, igaz, a túloldalon Lihtarovics két büntetőjével tartotta előnyét a Győr.

A negyed utolsó másodperceiben több kosár már nem esett, így Laklóthék vonulhattak a rövid szünetre nyugodtabban (9-14).

A második negyed jó szekszárdi védekezéssel, majd eladott labdával, s győri ziccerrel indult, majd az ifjú tehetség, Studer Ágnes szép kettesével folytatódott. Djokics mester továbbra is sokat cserélt, igyekezettt tűzben tartani mindenkit csapatából. Lisec hármasával eredtek a Győr nyomába a szekszárdiak (14-16), majd Theodorean triplájával egyetlen pontra is felzárkóztak. Simon Zsófia triplája győri szempontból a lehető legjobbkor jött, meg is torpant láthatóan a KSC. Likhtarovic pontjaival gyorsan hét pontra hízott a különbség, így most a szekszárdiaknak volt életmentő egy tripla, nevezetesen Studer Ágnesé. Kifejezetten élvezetes volt a meccs, látszott, hogy két élcsapat viaskodik a pontokért. Maja Erkic kettese után Völgyi Péter kért gyorsan időt, mert szemmel láthatóan felpörgött ismét a KSC (22-24).

Azt ugyan nem tudni, hogy edzői utasítás volt-e Lihtarovics újabb triplája, de a győriek remek távoli dobásmutatói jelentették egyelőre a különbséget a két csapat között. A félidő derekához érve Pirsic forgatta be Goree-t, a kosár mellett még szabálytalankodott is a győri légiós, ami már a harmadik volt neki, így fontos palánk alatti emberét kellett leültetnie kényszerből Völgyi Péternek. A szekszárdiakon eközben ismét Studer Ágnes lendített egy szép betörésből, igaz, a továbbrais remekül célzó győriek újfent betaláltak messziről. Eközben a másik győri center, Hruscaková is összeszedte harmadik faultját, ez pedig nem volt jó előjel a palánkok alatt amúgy is erősebb szekszárdiak ellenében. Ennek ellenére a félidő egy dudaszós győri kosárral zárult (28-35).

A nagyszünet után sem igazán változott jelentősen a játék képe, szekszárdi oldalon elsősorban Studer Ágnes betörései jelentettek veszélyt, nem igazán tudták kihasználni palánk alatti fölényüket sem Djokics mester tanítványai. Így aztán egyszerűen nem tudtak közelebb férkőzni a győriekhez, ami elbizonytalanította őket.  A negyed feléhez érve 32-40 volt az állás, ami nem sok jót sejtetett az elődöntőbe vágyó alapszakaszgyőztes számára. A Győr sem játszott egyébként igazán jól, egyszerűen a biztos helyzeteit sokkal jobban értékesítette, s védekezésben jól semlegesítették az ellenfél kulcsembereit. Ráadásul a dobókedvüket sem vesztették, Likhtarovic sarokból dobott hármasa után gyorsan időt is kért Zseljko Djokics (33-45). A szigorú edzői intelmek sem segítettek Studeréken, egyre több hiba csúszott a játékukba, ezzel együtt váltak egyre magabiztosabbá Völgyi Péter tanítványai. A harmadik negyed végéhez érve Laklóth Anna büntetőivel már 33-51 volt az állás, azaz kezdett eldőlni a meccs.

A záró negyedre nem tudta átlépni saját árnyékát a Szekszárd, láthatóan hitehagyottan kosárlabdáztak, míg a Győr helyenként remekül játszott, s végig magas szinten védekezett. A tolnaiak elsősorban a palánk alól tudtak kosarat dobni, már ha be tudták játszani a labdát a centereknek. Így aztán a Győr lesz a Sopron ellenfele a szombati, 16 órakor kezdődő elődöntőben.

Zseljko Djokics: Amit eddig nyújtott a csapat, az volt a csoda kategória. Ma sokkal közelebb voltunk a realitáshoz, így pedig nem tudtunk győzni. Gratulálok a csapatomnak, most inkább arra koncentrálok, ami jól sikerült a mérkőzésen, ilyen a lepattanózás, amiben jobbak voltunk, azaz harcoltunk, küzdöttünk. Szeretném kiemelni a játékvezetést, magas szintű, jó fújást láthattunk, amihez szintén szeretnék gratulálni!

Völgyi Péter: Az Euroliga után nehezen találtuk a saját ritmusunkat, ezért is örülök annak, hogy ma a védekezést két negyeden át jól meg tudtuk oldani. Készülünk a Sopron ellen, a két euroligás csapat elődöntője biztos remek meccs lesz!

Statisztika 

http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_cup_2 

Vármegyei szövetségek