Megkezdődött a női Magyar Kupa
31
Mar
2017
Megkezdődött a női Magyar Kupa
2017. március 31.  |  15:13

Tippmix Killik László Női Magyar Kupa

Uniqua Sopron - ZTE NKK 77-61 (20-16, 24-16, 18-16, 15-13)

Pécs, 400 néző. Vezette: Papp, Praksch

SOPRON: Fegyverneky 11/6, Johnson 8, Turner 12/3, Crvendakics 5, George 12/3. Csere: Határ 2, Dubei 14/6, Krnjic 8, Weninger 3, Bakó, Czukor 2. Edző: Sterbenz László

ZTE: Nagy 5/3, Böröndy 4, Burkholder 15/3, Hegedűs-Őri 4, Bays 21. Csere: Böröndy D. 2, Horváth Zs. 6, Szalay, Orsó 2, Velkey, Jurkó 2. Edző: Gáspár Dávid

A kimondottan kupagyőzelemért érkező Sopron első ellenfele az odáig vezető úton a Zalaegerszeg volt, az a csapat, mely sokakat megtréfált már ebben a szezonban. Gáspár Dávid együttese nem tartozik ugyan az esélyesek közé, de rutinos játékosaik révén kellemetlen ellenfélnek számítanak az idén kifejezetten kiegyensúlyozott női mezőnyben. Ennek ellenére Fegyverneky Zsófiéknak a négybe jutás kötelező elvárás, márpedig a kupa nyolcasdöntőjében nem fér bele a hiba, így a tét kétségtelenül nyomta a soproniak vállát is.

Ahogyan az várható volt, kapkodva kezdtek a csapatok, igazán folyamatos támadójáték nem alakult ki sokáig. Egerszegi oldalon elég sok palánk alatti ziccer kimaradt, míg a vendégeknél a triplakísérletek nem akartak utat találni. Az első negyed közepén George triplája hozott először nagyobbnak mondható előnyt egyik csapatnak, amit Crvendakics még két büntetővel meg is toldott (15-10). Ezt a fórt az első szünetig meg is őrizték Határék (20-16), sőt, a második negyed elején úgy tűnt, meg is lépnek ellenfelüktől (23-16), de Nagy Dóráék szívós munkával 25-24-nél ismét utolérték ellenfelüket. Különösen két légiósuk, Burkholder és Bays remekelt ekkoriban, míg a soproni oldalon ugyancsak két légiós, Turner és George volt a legeredményesebb.

A félidő végéhez közeledve aztán fáradni látszott az Egerszeg, egyre több volt náluk a helyzet nélküli dobás, így aztán fokozatosan meglépett a bajnoki címvédő Sopron (37-28).

Gáspár Dávid időkérése némileg felrázta Szalayékat, de ez elsősorban a védekezésen látszott meg, a különbséget nem igazán tudták csökkenteni lányai (40-32). Így aztán a félidő utolsó momentumaiban a pontosabban kosárlabdázó soproniak tíz pont fölé tudták tornászni vezetésüket (44-32).

A fordulás utáb a különbség gyakorlatilag nem változott. Ez a helyzet a Sopronnak volt kényelmesebb, hiszen nem kellett extra erőket mozgósítaniuk, hogy visszaverjék az egerszegi felzárkózást. A ZTE továbbra is Burkholder és Bays kosaraira támaszkodott, soproni oldalon sokkal jobban megoszlottak a terhek. A harmadik negyed végére Horváth Zsófia reklamálását ítélte meg túl hevesnek a játékvezetői trió, így a technikai figyelmeztetés után 14 pontosra hízott a soproni előny (62-48).

Két gyors soproni kosárral indult a záró játékrész, ekkora már láthatóan eldőltek a legfontosabb kérdések. A ZTE hat perc alatt csak négy pontot dobott, így pedig esélyük sem volt még a szoros állásra sem. A játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert a Sopron, s várhatja holnapi ellenfelét.

Sterbenz László: Bosszankodásaim ellenére ez egy jó részsiker volt.

Gáspár Dávid: Örülök neki, hogy a két csapat közötti tudásbéli különbség ellenére helyenként szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Gratulálok a Sopronnal, sok sikert nekik a folytatáshoz.

Statisztika

http://netcasting.webpont.com/n6/?whun_cup_1 

Fotó: Rébay Viktor 

Vármegyei szövetségek