Ünnepi díjátadás Gödöllőn
26
Mar
2017
Ünnepi díjátadás Gödöllőn
2017. március 26.  |  03:17
A Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a szervezet fennállásának 110. évfordulóját ünnepelte szombati emlékülésén.

A Gödöllői Királyi Kastélyban díszes külsőségek közepette emlékeztek arra az 1907-es eseményre, amikor a Főiskolai Sport Szövetség megalakult. A rendezvényen ott volt Adam Roczek, az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) elnöke, valamint dr. Szabó Tünde az EMMI sportért felelős államtitkára.

Az ünnepi esemény tiszteletére több rangos díjat is átadtak Gödöllőn, így többek között a Hajós Alfréd Aranyplakettet, melyet az Egyetemi-Főiskolai Sportért díjat egy adott szakterületen éveken át kiemelkedő teljesítményt nyújtott sportvezetők kapták. Ezúttal ezt a díjat megkapta a Magyar Kosárlabdázók Szövetségének elnöke, Szalay Ferenc, valamint Bodnár Péter, a szövetség főtitkára.

A kosárlabda igencsak sok elismerést kapott ezen az ünnepi eseményen, hiszen a 2016-os év Egyetemi Sportolója Díjat megkapta a B33-as egyetemi világbajnokságon bronzérmet szerzett csapat, Karlóczai Julianna (TE), Miháczi Diána (BME), Mányoki Judit Eszter (TE) és Varga Barbara Nikolett. Felkészítő edzőjük egyébként az egykori kiváló válogatott irányító, Boros Zoltán volt.

Ugyancsak megtiszteltetés a sportágnak, hogy Buttás Pál, egykori szövetségi kapitány Életműdíjat vehetettt át, csakúgy, mint a SMAFC elnöke, prof. Dr. Takács Péter.

Vármegyei szövetségek