Női NB I: a 22. forduló beharangozója
25
Mar
2017
Női NB I: a 22. forduló beharangozója
2017. március 25.  |  01:15
Szombaton kerül sor a női élvonal alapszakaszának záró fordulójára. Minden mérkőzés 18 órakor kezdődik, több helyen is - eltérő okok miatt - nagy izgalmak várhatóak.

Ha nem kapta volna el legutóbb a PEAC-Pécset a ZTE, nem soroltuk volna az ilyen mérkőzések közé az Aluinvent DVTK Miskolc - ZTE NKK összecsapást. De mivel két hete sikerült a bravúr az egerszegieknek, nem vethetjük el ennek lehetőségét, még akkor sem, ha a Diósgyőr is bravúrt ért el az előző fordulóban, méghozzá a bajnok Sopron a szezon addigi történéseit tekintve váratlan, s váratlanul magabiztos legyőzésével. Kérdés, vajon a kupagyőztes miskolciak képesek lesznek-e az egerszegiek ellen is ugyanúgy felpörögni, mint tették a bajnokkal szemben. Ha igen, akkor egyértelmű, hogy hazai siker születhet, de biztos, hogy az egerszegiek nem adják olcsón a bőrüket. Az biztos, hogy a ZTE a 7. helyen zárja az alapszakaszt, a Diósgyőr pedig bár győzelme esetén beérheti a szabadnapos Ceglédet, ám mivel egymás ellen a Cegléd kétszer győzött, meg nem előzheti.

Az Atomerőmű KSC Szekszárd-BEAC meccs amolyan országos egyesnek tűnik, ám a tét itt is óriási: a Szekszárd az alapszakasz megnyeréséért lép pályára. Ehhez semmi mást nem kell tennie, mint érvényre juttatnia a papírformát, és saját pályáján is legyőznie a 10. helyen álló BEAC-ot. Szokták mondani, hogy mindig a kötelező győzelem a legnehezebb, s ezen túlmenően a kérdés az, vajon,hogyan reagálnak a tolnaiak arra a nyomásra, hogy a tét az alapszakasz megnyerése. Ha jól: bejön a papírforma, ha rágörcsölnek, a nyomás nélkül játszó fiatal fővárosi alakulat kellemetlen pillanatokat okozhat. A két csapat játékosai közül egyébként többen is érintettek voltak a múlt hét végi junior országos döntőn, amelyen a BEAC-Csata győzött, a szekszárdiak pedig bronzérmesek lettek. Előbbi alakulatból Lelik Réka és Pusztai Petra, utóbbiból pedig Gereben Lívia és Studer Ágnes került be a torna All Star csapatába.

A PINKK és az MTK az alsóházi rájátszásban még találkozik. A városmajoriak eddigi egyetlen győzelmüket éppen a baranyai együttessel szemben szerezték, Halmai Gábor tanítványai nyilván szeretnének visszavágni, s emellett egy jó erőfelmérő lehet a találkozó.

Sopronban nagy rangadó lesz. Az Uniqa a Sopron - PEAC Pécs összecsapás tétje - amennyiben a Szekszárd hozza a papírformát és a kötelező győzelmet - az alapszakasz második helye. Az utóbbi évek többnyire soproni sikereket hozó összecsapásai után most újra rangadó jellege lehet a találkozónak. Érdekesség, hogy mindkét élcsapat egy-egy kudarc után várja a mérkőzést, a Sopron a Diósgyőrben, a PEAC pedig a Zalaegerszegen elszenvedett veresége után próbál javítani.

A szezon közben Pasarétről Győrbe igazolt Markó Dorina fellépése jelenti a Vasas Akadémia - CMB Cargo UNI Győr mérkőzés pikantériáját. Az egyértelmű esélyes ezüstérmes győri együttes végső helyezése nagyban függ a PEAC-Sopron találkozó végeredményétől.

Vármegyei szövetségek