Sajtótájékoztató a női Magyar Kupa kapcsán
24
Mar
2017
Sajtótájékoztató a női Magyar Kupa kapcsán
2017. március 24.  |  22:15
Pécsett, a Lauber Dezső Sportcsarnokban rendezik március 31. és április 2. között a Tippmix Killik László Női Magyar Kupa nyolcas döntőjét. A pécsi sportcsarnokban tartott közös sajtótájékoztatót dr. Páva Zsolt, Pécs polgármestere, valamint Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke.

- Amikor néhány évvel ezelőtt új alapokra helyeztük a női kosárlabdát Pécsett, akkor úgy döntöttünk, hogy elsősorban a saját értékeinkre támaszkodunk, s fokozatosan építkezünk - mondta köszöntőjében dr. Páva Zsolt polgármester. - Ma újra ott tartunk, hogy akár a döntőig is odaérhetünk a kupában, ezért is vállaltuk el a rendezést.

Szalay Ferenc szerint Pécs kiváló házigazda, egy olyan város, ahol nagyon szeretik a női kosárlabdát.

- A női bajnokság nagyon kiegyensúlyozott, bárki legyőzheti a másikat, s ez különösen nagyszerű dolog akkor, amikor a válogatott hamarosan az Európa-bajnokságon szerepel. A kupadöntő reményeim szerint színvonalában is igazolja az elvárásokat, már rögtön az első napon lesznek olyan párharcok, ahol igencsak kétes a győztes kiléte.

A szövetség elnöke szólt a tehetséges játékosok megtartásáról is.

- Sajnos szembe kell nézünk azzal, hogy több tehetséges kosarasunk keresi a továbbtanulás lehetőségét, elsősorban Amerikában. Pontosan ezért tárgyalásokat kezdtünk az egyetemekkel, hogy olyan tanulási lehetőséget biztosítsunk idehaza a tehetségeinknek, amiért megéri majd nekik itthon maradni. Az U18-as és U20-as generációnk egyaránt tehetséges, remek játékosaink vannak, akikből egészen kiváló kosárlabdázók lehetnek. Ezért a szövetség mindent meg is kíván tenni.

A Tippmix Killik László Női Magyar Kupa döntőjére továbbra is lehet elővételben jegyet vásárolni az eventim.hu weboldalon, de egyelőre még csak a 31-i pénteki napra. Szombatra és vasárnapra csak jövő hét péntektől tudnak jegyeket váltani a drukkerek.

A kupadöntő programja:

Március 31., péntek, negyeddöntők

UNIQA Sopron - ZTE NKK 13.00

Atomerőmű KSC Szekszárd - CMB Cargo UNI Győr 15.30

PEAC-Pécs - Vasas Akadémia 18.00

VBW CEKK Cegléd - Aluinvent DVTK Miskolc 20.30



Április 1., szombat, elődöntők

1.-2. mérkőzés győztese 16.00

3.-4. mérkőzés győztese 18.30



Április 2., vasárnap

bronzmérkőzés 16.00

döntő 18.30

Vármegyei szövetségek