24
Mar
2017
Kiemeltek: a fiú junioroknál az alsóházi keresztjáték következik
2017. március 24.  |  17:07
A kiemelt bajnokságok sorában a fiu junioroknál befejeződött az alsóházi rájátszás. Keleten a MAFC és a Szolnoki Olaj KK végzett az első két helyen, Nyugaton pedig a Körmendi Törpördögök és a PVSK-Panthers. Vasárnap a PVSK-MAFC párharccal kezdődik meg az alsóházi keresztjáték, ahol eldől, melyik két csapat mérkőzhet meg a nyolcas döntőbe jutásért a Felsőház hetedik és nyolcadik helyezettjével.

A Felsőházban a küzdelmek jövő vasárnap érnek véget. A tabellát a Soproni Sportiskola/A vezeti hibátlan mérleggel, amely legutóbb 85-68-ra nyert a Debreceni KA-DEAC ellen. Előtte szoros meccsen győzte le a tavalyi bajnok Vasas Akadémia A-csapatát (90-84), amely a hetedik helyen áll.

A fiú kadetteknél szintén a vége felé tart a rájátszás. A felsőházban két hét múlva vasárnap rendezik meg az utolsó meccset. A tabellát továbbra is a veretlen Alba Fehérvár/A vezeti, amely legutóbb 76-63-ra verte meg a Szolnoki Sportcentrum/A-t. Az Alsóház Keleti-csoportjában szombaton játsszák az utolsó meccset, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum KA/A fogadja a Lehel Kosársulit. Nyugaton pénteken és szombaton rendezik meg az utolsó rájátszásbeli találkozókat (Soproni Sportiskola/A-PVSK-Panthers és Körmendi Törpordögök-Kaposvári KK).

A legkésőbb a leány kadettek fognak végezni: a Felsőházban május 3-án játsszák az utolsó meccset. Itt a listavezető Csata DSE/A elvesztette veretlenségét, miután 61-52-re kikapott a DVTK-ÉLKSK-tól, de továbbra is vezeti a tabellát. Az Alsóház Keleti-csoportjában jövő vasárnap, míg Nyugaton jövő szombaton fejeződnek be a küzdelmek.

A részleteket az alábbi linkeken találják meg:

Fiú junior: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu18&szakaszid=18&year=x1617

Fiú kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu16&szakaszid=10&year=x1617

Leány kadett: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu16&szakaszid=40&year=x1617

Vármegyei szövetségek