Belgrádban járt a Vásárhelyi Kosársuli
21
Mar
2017
Belgrádban járt a Vásárhelyi Kosársuli
2017. március 21.  |  02:44
A Vásárhelyi Kosársuli 16 utánpótlás csapata közül egyértelműen az U14-es Rakéták a legjobbak. A 2003-as születésű gárda már kétszer nyert országos döntőt: 2014-ben az U11-es, 2015-ban pedig az U12-es bajnokságot. A 2016/17-es szezonban a serdülő alapszakaszban tízből tíz, a főtáblán négyből négy mérkőzést nyertek.

Az egyesület (anyagi helyzetéhez képest) maximálisan menedzseli Mócsai Milán (képünkön) és Czibere Zoltán tanítványait, akik az augusztusi erdélyi edzőtábor után minden hónapban játszanak meccseket szerb, horvát és szlovén csapatok ellen. Szombaton a világhírű Partizán Beograd utánpótlás akadémia vendégei voltak Belgrádban. A fiúk négypontos vereséget szenvedtek ugyan, de életre szóló kosárlabda élménnyel tértek haza Szerbia fővárosából.



Partizan Belgrad - Vásárhelyi Rakéták 78-74 (23-18; 20-17; 18-13; 17-26)

Kosársuli: Fulai Bátor 11, Dékány Imre 18/3, Zsadányi Martin -, Knyur Soma 5, Balogh László 7, Filak László -, Megyesi Dániel 2, Németh Zsombor 2, Bánfi Balázs 13, Pánczél Csongor 16.

Mócsai Milán edző: "Hatalmas lehetőségnek tartom, hogy a csapatom játékosai olyan klub ellen léphettek pályára, mint a Partizán Belgrád. Simon Zoltán, sportszervező kollégánk számtalan szerbiai túránk mellett szeptember óta egyeztetett a Partizánnal, hogy fogadjanak minket. Elmondása szerint, soha nem volt még magyar csapatnak lehetősége arra, hogy megmérettesse magát a nagy múltú klubbal. Ezúton is köszönöm neki a fáradozásait és természetesen egyesületünknek is, hogy a játékosaink egyedülálló módon készülhetnek a magyar bajnokságra. Nagyon büszke vagyok rájuk!"

Mócsai Milán (1988) edző, akit a Délvilág c. lap 2016 legjobb utánpótlás edzőjének választott meg Csongrád megyében - a mérkőzésről:

"Hátrányból kezdtünk, mert kisebb megilletődöttség jellemezte a játékunkat, de amint felvettük a ritmusukat nem vallottunk szégyent. Az ellenfél egy gyors, indításos játékot próbált játszani alapból, majd a betörés- le/kiosztásokkal operáltak. Hét (!!) hárompontost kaptunk 14 éves játékosoktól 7-8 méterről elengedve. Emellett sok támadó lepattanót is engedtünk nekik. Mindezek ellenére rengeteg jó csapatvédekezést tudtunk végrehajtani, amivel nem bírtak mit kezdeni a negyedik negyedben, és ebből sok indításos kosarat szereztünk. Összességében két agresszív, kemény, de nem durva játékot játszó csapatot láthattunk a pályán, akik teljes mértékig a fair-play szellemében vitték végig a mérkőzést. Meggyőződésem, hogy ez a meccs többet ért, mint egy hónapnyi edzés. Bízom benne, hogy a Rakéták sokáig fognak emlékezni erre a mérkőzésre."

 

Vármegyei szövetségek