Leány junior döntő: a Szekszárd a bronzérmes
19
Mar
2017
Leány junior döntő: a Szekszárd a bronzérmes
2017. március 19.  |  17:07
A A bronzéremért a tavalyi bajnok Soproni Darazsak Akadémia a négybe kisebb meglepetésre bejutó KSC Szekszárd csapatával mérkőzött. 

Felváltva estek a pontok a negyed elején, egy-három pont között mozgott a különbség. A soproniaknál az ötödik percben Szeli Kittinek egy rossz mozdulat következtében kiment a térde, így magas poszton tovább szűköltek Horváth József lehetőségei. Az utolsó percben, Gereben Lívia sikeres középtávolija után nőtt először öt pontra a különbség (15-20), Cser Zsófia büntetőjével ez eggyel csökkent az első 10 perc végére (16-20). 

Czukor Dalma dobott szép tempót a negyed elején, ám utána szó szerint átgázolt a soproniakon a Studer Ági - Gereben Lívia duó által vezetett Szekszárd. 0-13-as rohanást csinált a Szekszárd, és ezzel 15 pontra meglépett. Studer Ágnes és Czukor Dalma harcoltak egy szabad labdáért, mindketten nagyot estek. Szerencsére sérülés nem történt, de mindketten a padra kényszerültek. A soproniak nem tudták tartani Gereben Líviát, aki 14 perc után egymaga több pontot dobott (21), mint a teljes soproni csapat (20-36). Húsz pont fölé nőtt a különbség a 16. percre (20-40). A Sopron harcolt, és minimálisan tudta is faragni a különbséget (28-44). Gereben 25. pontját is bedobta a negyed végén, így 20 perc játék után 30-48 állt a táblán. 

Studer Ági és Czukor Dalma is visszatértek a pályára a nagyszünet után. A soproniakat csapatkapitányuk vette a hátára, és 36-57 után 7-0-val sikerült a hazaiaknak közelebb lépniük. Gereben Lívia továbbra is vezér volt a pályán, a soproniak nem tudtak érdemben visszább kapaszkodni. Egy ütközés után a fehérmezes Balogh Júlia is lent maradt, fejét fájlalva. Az utolsó másodpercekben Liszkai Rebeka emelt be egy hármast, így kereken 20 pont volt a különbség a Szekszárd javára a záró játékrész előtt. 

Éredmben nem változott a játék képe a zárónegyedben sem. Czukor Dalma hősiesen harcolt a soproni pontokért, de a másik oldalon Gereben Líviára nem volt ellenszerük a soproniaknak. Kettőjük párharcához a szekszárdi "szárnysegédek" eredményesebben asszisztáltak, míg a soproniak sorsát megpecsételték a korai, sérülés miatti kiválások. A végén még óriási küzdelemben visszajöttek a hazaiak 13 pontra (60-73), de a Szekszárd büntetőkkel még egy picit hozzátett a megszerzett pontokhoz és végül közel 20 ponttal nyertek (60-79). 

Összességében a Szekszárd megérdemelten ért oda a torna harmadik helyére, a Sopron pedig szoros és jó meccseket játszott, ameddig azt a rövid kispaddal bírták. 

Soproni Darazsak Akadémia - KSC Szekszárd 60-79 (16-20, 14-28, 15-17, 15-14) 

Sopron: Czukor 30/6, Balogh 2, Varga K 12, Szeli 2, Varga S 6. Cs: Schöll, Váradi, Cser 8, Perl. 

Szekszárd: Studer 20/12, Gereben 34, Bakos 4, Antóni 8, Süle. Cs: Bátai 2, Horváth, Liszkai 3/3, Némedi 8. 

Statisztika: 

http://kosarsport.hu/utanpotlas/leany-junior/game/whunu18/x1617/whunu18_200 

Horváth József: A tegnapi nap után úgy érzem, mindkét csapat megérdemelte volna a bronzérmet, a mai után ez inkább a Szekszárdnak jár. Gratulálok nekik! 

Szabó Noémi: Már el is felejtettem, milyen is ez az érzés. Bár álomszerű felnőtt csapatunk szereplése, mint nevelőedző, számomra ez az idei szezonban a legnagyobb élmény. Köszönöm a lányoknak, fantasztikusak voltak ebben a négy napban.     

Vármegyei szövetségek