14
Mar
2017
Leány serdülő: az E- és az F-csoport első két-két helyezettje örülhetett a legjobban
2017. március 14.  |  02:59
Hétvégén rendezték meg a leány serdülő bajnokság második főtáblás fordulóját, ahol az E- és F-csoportban az volt a tét, hogy az utolsó főtáblás fordulótól függetlenül bebiztosítsák a helyüket a csapatok a nyolcas döntőben. Ez a fent említett csoportok első két-két helyezettjének sikerült.

Az E-csoportot a KSC Szekszárd nyerte meg három magabiztos győzelemmel, miután a Török Flóris-Törekvés SE/A-t 86-65-re, a Bajai NKK/A-t 77-66-ra, a Soproni Darazsak Akadémia/A-t pedig 75-54-re megverte. A második hely négy ponton múlt: a Sopron remek hajrával 65-61-re nyert a Törekvés ellen.

Az F-csoportban a Csata DSE három fölényes győzelemmel végzett az élen: a DVTK-ÉLKSK-t 117-35-re, az Újbuda KA/A-t 133-17-re, a mögötte másodikként záró Vasas Akadémiát pedig 81-40-re múlta felül. Ez a négy csapat szerepel tehát majd az I-csoportban a harmadik körben.

Az E- és F-csoport harmadik és negyedik helyezettje a J- és a K-csoportban folytatja, kiegészülve a mostani kör G- és H-csoportjának első két-két helyezettjével, vagyis a Széchenyi KA-val, a Kanizsa DKK-val, az MTK Budapesttel és a Debreceni KA-DSI-vel. A harmadik főtáblás fordulót követően a J- és a K-csoportok első két-két helyezettjével válik majd teljessé a nyolcas finálé mezőnye.

A fiúknál mindezalatt az országos főtábla második fordulóját rendezték meg. Itt az I-L csoport első két-két helyezettje került a legközelebb ahhoz, hogy a az utolsó körtől függetlenül bekerüljön a nyolcas döntőbe, hiszen a Q- és az R-csoport első és második helyezettjeként biztosan a legjobb nyolc közé juthatnak a következő fordulóban.

A tavalyi bajnok Dávid Kornél KA A-csapata a J-csoportban szerepelt, és három magabiztos győzelemmel meg is nyerte azt: a Körmendi Törpördögöket 82-52-re, a Nagykőrösi Sólymokat 98-46-ra, a Szolnoki Sportcentrum/A-t pedig 90-61-re verte meg.

A részletes eredményeket az alábbi linkeken találják meg:

Leány serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=whunu14&szakaszid=100&year=x1617

Fiú serdülő: http://kosarsport.hu/utanpotlas/?nat=hunu14&szakaszid=3&year=x1617

Vármegyei szövetségek