Női NB I: a 21. forduló beharangozója
11
Mar
2017
Női NB I: a 21. forduló beharangozója
2017. március 11.  |  02:14

Szombaton 15 órától fontos alsóházi rangadón fogadja a BEAC a PINKK csapatát a Gabányi-csarnokban. A 3 győzelemmel álló 9. helyezett látogat a 2 sikert számláló 10. együtteshez, s mindkét fél számára van tétje a találkozónak. Ősszel a PINKK 10 ponttal győzte le a BEAC-ot. Amennyiben az egyetemiek ennél nagyobb különbséggel vágnának vissza, beérnék riválisukat és értelemszerűen az egymás elleni összevetésben jobbak lennének. Ugyanakkor viszont a PINKK, ha a hátralévő két meccsét - BEAC idegenben, MTK otthon - megnyeri, s Vasas pedig - Cegléd otthon. Győr otthon - elveszíti, a baranyaiak beérhetik a pasarétieket, s itt az egymás elleni összevetésben a PINKK a jobb.

Időrendben a következő a ZTE-PEAC találkozó (17.00). A zalai együttes legutóbbi is otthon játszott, s akkor is egy élcsapattal, jelesül a címvédő, listavezető Sopronnal, és három negyeden át remekül tartotta magát, partiban volt a bajnokkal. Gáspár Dávid legénysége várhatóan most sem akarja olcsón adni a bőrét, ám a PEAC-Pécs két hazai rangadó, a Cegléd ellen a szinte a sírból hosszabbításra mentett, s a ráadásban megnyert találkozó, valamint a Diósgyőr elleni diadal után egészséges önbizalommal utazhat Zalaegerszegre - ott is esélyes.

Érintőlegesen már említettük a Vasas-Cegléd (18.00) összecsapást, amelyre a női kosárlabda fővárosi hívei simán átérhetnek a BEAC-PINKK találkozóról Pasarétre. Itt sem kicsi a tét, a Vasas egy esetleges győzelemmel matematikailag is bebiztosíthatja helyét a rájátszásban, amikor a Cegléd egyébként szabadnapos lesz. Nagy kérdés, a szerb center, Maksimovic harcra kész lesz-e, a Ceglédnek ahhoz kellene a siker, hogy megőrizze 5. helyét a Diósgyőrrel szemben, előrébb, a négy közé már nem kerülhet.

Azzal a kupagyőztes Diósgyőrrel szemben, amely a forduló rangadóján a bajnok Sopront fogadja (18.30). A vendéglátók hatról ötre juthatnak még, azaz matematikailag van esélyük - ha az őket egyébként oda-vissza legyőző Cegléd botlik a Vasas otthonában - előrelépni. A bajnokcsapatnak pedig azért létkérdés a győzelem, hogy megőrizze vezető pozícióját a tabellán...Szóval nagy csatára, s egy jó kis rangadóra van kilátás Miskolcon.

Vármegyei szövetségek