Elhunyt Karner István
09
Mar
2017
Elhunyt Karner István
2017. március 9.  |  12:58

Istvántól az alábbi szavakkal bucsúzott el jóbarátja Dr. Gencsev Plámen az MKOSZ Versenybizottságának jelenlegi elnöke.

In memoriam Karner István

Múlt héten, csütörtökön eltávozott körünkből Karner István, aki aktív életének jelentős részét a kosárlabdában töltötte, volt játékos, sportvezető, nemzetközi játékvezető és ellenőr. Legjellemzőbb tulajdonsága talán a hűség, mert ez igaz a magánéletére, a szakmai pályafutására és választott hobbijára is. Szerény és segítőkész volt, mindig kiállt a barátai mellett. Szerénységére jellemző, hogy bár 1968 óta voltunk barátok, én csak 1995-ben tudtam meg, hogy 1956-ban a műegyetemi ifjúság forradalmi mozgalmában fontos szerepet vállalt. A kosárlabdában igazán maradandót játékvezetőként  alkotott, ő volt korban az utolsó tagja a magyar játékvezetők legendás generációjának, amely európai legjobbjai közé tartozott. A pályán rendet tartott, következetes volt, és e mellett rendkívüli empátiával viszonyult a játékosokhoz, akik ezért nemcsak tisztelték, hanem maguk közül valónak tekintették, nem véletlenül ő volt „a Karner sógor”.

Számomra ő olyan barát volt, akire mindig számíthattam, a vizsga meccsemet nála vezettem, amikor NB I-es kerettag lettem a továbbképzőkön vagy tornákon a szobatársa voltam, sokat tanultam tőle.

Az utóbbi években több betegséggel küzdött meg, de töretlen volt az életkedve és optimizmusa, szerette az életet és mindig voltak új tervei. Remélem már elfoglalta a helyét a régi barátok között a mennyei kártyaasztalnál. Jó lapjárást Baratom!

Nekünk marad az emlékezés Rád!

Dr. Gencsev Plámen

Karner István temetése 2017. március 24-én 11:15-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz termében.

Vármegyei szövetségek