BRONZÉRMES AZ ADRIA LIGÁBAN A RÁTGÉBER AKADÉMIA!
07
Mar
2017
BRONZÉRMES AZ ADRIA LIGÁBAN A RÁTGÉBER AKADÉMIA!
2017. március 7.  |  00:22
A Rátgéber Akadémia kadett leány csapata 52-62-re legyőzte a bosnyák Livno együttesét az Adria Liga harmadik helyért folytatott mérkőzésén, ezzel pedig bronzérmes lett a rangos nemzetközi sorozatban. A négyes döntőt Zágrábban rendezték március 4-5-e között a horvát Tresnjevka 2009, a szlovén Triglav, a bosnyák Livno és a Rátgéber Akadémia részvételével.

A Rátgéber Akadémia kadett leány csapata az Adria Ligában mindössze egyetlen legyőzőre talált az egész sorozat alatt: a ligát végül megnyerő horvát Tresnjevka 2009 a nemzetközi versenysorozat alapszakaszában még 39 ponttal bizonyult jobbnak a pécsieknél, az Adria Liga elődöntőjében viszont már meg tudta szorongatni legnagyobb ellenfelét, a döntő házigazdáját a Rátgéber Akadémia.

- Az első félidőben nagyon jól tartottuk magunkat, de a zónavédekezésre gyengén reagáltunk, és a szünet után már a lábak is fáradtabbak voltak. Remélem, lesz elég erő a csapatban, hogy holnap sikerüljön megszerezni a 3. helyet - nyilatkozta Ninkovics Marija a 75-58-ra elvesztett elődöntő után.

A harmadik helyért a bosnyák Livno volt a Rátgéber Akadémia ellenfele, a Pécs végig vezetve, nagyot küzdve nyerte meg az Adria Liga bronzérmét.

- Örülünk a harmadik helynek, két fáradt csapat mérkőzése volt ez. A csapat nagyon akarta a győzelmet es végül sikerült egy bronzéremmel megkoronáznunk ezt a szép sorozatot! Remélem, hogy a lányok tudják majd hasznosítani ezeket a nemzetközi tapasztalatokat a játékossá válás során! - folytatta a szakember.

A vezetőedző azt is kiemelte, hogy csapata mérkőzésről mérkőzésre fejlődött a játék minden elemében egy olyan rangos nemzetközi versenysorozat során, amely alatt tíz lejátszott mérkőzésből alig akadt könnyű találkozó. A pécsiek ennek ellenére nyolcszor győztesen hagyták el a parkettet, és megmutatták karakterüket is: végig küzdöttek, egymásért hajtottak és bizonyítani akartak nemzetközi porondon is az öt állomás alatt Zágrábtól Kranjon át Ljubljanáig.

- Akadémiánk filozófiája szerint az egyéni képzések és nemzetközi megmérettetés nélkül nem lehet játékossá válni, így azzal a céllal indultunk az Adria Ligában, hogy azt az agresszivitást, hozzáállást és technikai tudást, mely a délszláv kosárlabdát jellemzi, éles mérkőzéseken is megtapasztalhassuk. Szerintünk a nyári válogatott program és pár barátságos mérkőzés nem elég arra, hogy a játékosok elegendő nemzetközi tapasztalatot szerezzenek, egész szezonban meg kell mérettetniük magukat egy nemzetközi bajnoki rendszerben. A bronzéremhez minden játékosunk hozzájárult, csapatként értük el ezt az eredményt. Jó volt látni a lányok örömtáncát a bronzmeccs után, szakmailag és emocionálisan is nagyon sokat jelentett a csapatnak az Adria Liga. - zárta értékelését Ninkovics Marija.

Az Adria Liga döntőjének All Star csapatába választották a Rátgéber Akadémia játékosát, Kovács Kittit.

2017.03.04. Zágráb

Elődöntő

Tresnjevka 2009 - Rátgéber Akadémia 75-58 (14-15, 25-12, 14-9, 22-22)

Rátgéber Akadémia: Wentzel N. 15/3, Kovács 9, Hegedűs 9, Vojinovic 9, Radonjic 6, Curakovic I. 5, Wentzel H. 4, Varga 1, Nagy-, Pucz-.

2017.03.05.

Bronzmérkőzés

Livno - Rátgéber Akadémia 52-62 (14-21, 13-17, 12-8, 13-16)

Rátgéber Akadémia: Kovács 18, Wentzel N. 15, Radonjic 10, Vojinovic 10, Nagy 6, Hegedűs 2, Curakovic I. -, Wentzel H.-.

Vármegyei szövetségek