Férfi NB I: a 20. forduló beharangozója
04
Mar
2017
Férfi NB I: a 20. forduló beharangozója
2017. március 4.  |  13:33


A 20. fordulóval folytatódnak a küzdelmek a férfi A-csoportban. Kezdésként a sereghajtó MAFC a második helyezett Körmendet fogadja szombaton délután hazai pályán, a Gabányi László Sportcsarnokban. A fővárosiaknál az új igazolás, Uros Duvnjak ezen a mérkőzésen mutatkozik be. A másik oldalon Gasper Potocnik vezetőedző már hat légióssal dolgozik, a szabályok értelmében közülük egyet ki kell hagynia. Horti Bálint megint megsérült, ezért ő biztosan nem fog pályára lépni.

Az utolsó előtti, tizenharmadik Vasas a Pakssal játszik rangadót a Sport 11-ben. Az újonc győzelem esetén beérheti riválisát. Az ASE zsinórban négy vereséggel utazik Budapestre, viszont a keret állapotát tekintve mindenképpen jó hír számukra, hogy egyedül Medve Máté játéka kérdéses. Ősszel tévés mérkőzésen sima tolnai siker született, igaz azóta több változás is volt mindkét fél játékoskeretében.

Hasonlóan nagy csata várható a hűség városában, ahol a 9-11-es mérleggel kilencedik Sopron a tabellán egy hellyel előtte álló, egy mérkőzéssel kevesebbet játszó Szegedet fogadja. A hazaiak a Szolnok elleni vereséget követően egy előrehozott meccsen a Falcótól is kikaptak szerdán, Nikola Lazics együttese viszont a MAFC legyőzésével hangolt a találkozóra. Ősszel a Szedeák örülhetett, miután 88-86-ra nyert. A vendégek rotációja bővült, miután a Székesfehérvárról kölcsönvett Filipovics Márkó már játszhat szombaton, Révész Ádám és Bán Tibor szereplése kérdéses.

A Falcóra újabb hazai mérkőzés vár, ezúttal a Pécs ellen. A főpróba mindkét gárdának sikeres volt, a baranyaiak egy hete a Zalaegerszeget győzték le odahaza, míg a sárga-feketék a Körmend elleni vereség után a Sopront verték meg szerdán. A vasiaknál a bokájával bajlódó Kovács Péter mindenképp szeretne játszani, a vendégeknél a hasfalszakadást szenvedő Harazin Tamás biztosan nem játszhat. Érdekesség, hogy a Falco legutóbb közel egy éve, tavaly áprilisban kapott ki hazai pályán, éppen a Pécstől.

A hatodik helyezett Zalaegerszeg a Kecskemét ellen hazai pályán próbálja meg feledtetni az utóbbi időben elszenvedett vereségeit. Igaz a KTE-re is ráférne a győzelem, hiszen Forray Gábor csapata már három forduló óta nem tudott nyerni. A zalaiaknál kiderült, hogy a korábban térdszalag-sérülést szenvedő Fekete Viktorra hosszabb pihenő vár, míg a lila-fehéreknél Molnár Márton még biztos, hogy nem tud játszani, Tomiszlav Ivosev visszatérésére viszont van esély.

A bajnoki címvédő, dobogóért harcoló Szolnoki Olaj KK megyei riválisát, a Jászberényt fogadja a Tiszaligetben. A vendéglátók sikere mellett szól, hogy odahaza eddig mindössze egyszer, a ZTE-től kaptak ki az idei bajnokságban. A Jászberény számára fontos meccseket hozott riválisai ellen az elmúlt időszakban, igaz nagy csapatot még nem tudott megfogni Stevan Tot együttese, „csak" szoros meccseket tudott játszani velük.

A bajnokság két legjobb formában lévő együttese találkozik egymással szombaton este hét órától Székesfehérváron. Ősszel Kaposváron nyerni tudott az Alba, a január 21. óta, öt meccse veretlen somogyiak most revansot vennének. Az Alba kerete teljes, Bradford Burgess kisfia születése után visszatért Magyarországra, így Braniszlav Dzunics vezetőedzőnek ki kell találnia, melyik légiósát hagyja ki a hat közül.

Férfi NB I. A-csoport, 20. forduló:

MAFC - Egis Körmend szombat 16:00

Vasas Budapest - Atomerőmű SE szombat 16:00

Szolnoki Olaj KK - JP Auto-JKSE szombat 17:00

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - PVSK-PANNONPOWER szombat 18:00

Sopron KC - Naturtex-SZTE-Szedeák szombat 18:00

Zalakerámia ZTE KK - KTE-Duna Aszfalt szombat 18:00

Alba Fehérvár - Kaposvári KK szombat 19:00


Vármegyei szövetségek