Női NB I: a 20. forduló beharangozója
04
Mar
2017
Női NB I: a 20. forduló beharangozója
2017. március 4.  |  02:07
Érdekes, izgalmas hétvégére van kilátás a női élvonalban, amelyben már csak 3 forduló van hátra a bajnoki alapszakaszból. A héten alsó és felsőházi rangadóra is sor kerül, szombaton 4, vasárnap pedig 1 mérkőzést rendeznek.

Szombaton délután rögtön egy rangadóval indul a hétvége, méghozzá a Győr ceglédi vendégjátékával (17.00), azaz egyik Euroliga-csapatunk látogat az Európa-kupában legmesszebb jutó együttesünk otthonába. A győri csapat helyzeti előnyben van, hiszen a CEKK futószalagon játssza halasztott meccseit, rangadóit, tehát mióta elbúcsúzott az Európa-kupától, azóta is nemzetközi ritmusban, heti két meccset játszik Cziczás László együttese. Hét közben Pécsen ráadásul tartalékosan hosszabbításba torkolló összecsapást veszítettek el úgy a ceglédi hölgyek, hogy a rendes játékidő végén még nyerő helyzetben voltak...Kérdés, a Pécsen elszenvedett hosszabbításos vereséget hogyan dolgozzák fel a szerdán parádézó Nagy-Bujdosó Nóra és társai, valamint, hogy a 45 perces drámai csata fizikailag mennyit vett ki a CEKK kulcsjátékosaiból. A Győr is javítani szeretne a múlt héten a Szekszárdtól elszenvedett hazai vereség után. Előny Laklóth Annáéknak, hogy ők - ellentétben riválisukkal - egész héten a szombati rangadóra készülhettek.

Ki jut egyről a kettőre, ez a kérdése az MTK-BEAC (18.00) fővárosi derbinek. A tabella alján szerénykedő két, egykoron szebb napokat látott, jelenleg 1-1győzelemmel álló csapat őszi összecsapásán mindenesetre 70-54-es BEAC-diadal született. A városmajori alakulat nyilván szeretne visszavágni, az egyetemieknél pedig nyilván úgy gondolkodnak Balogh Juditék, kit győzzenek le, ha nem azt a riválist, akit már az ősszel is sikerült...Éles, hatalmas harc várható a Városmajorban, a pályán s a kispadokon is magyar főszereplőkkel!

A PEAC-Pécs a hétközi, a szinte a sírból visszahozott, s hosszabbításban megnyert Cegléd elleni rangadót követően szombaton a javuló formát mutató, a jelek szerint szép lassan összeálló Diósgyőrt fogadja (18.00). Raksányi Krisztinának és társainak mindenesetre mentálisan óriási erőt adhat, hogy vesztett helyzetből felállva tudtak fordítani szerdán - viszont fizikailag nyilván sokat ki is vett belőlük a szerdai 45 perces dráma. A Diósgyőr egész héten a szombati meccsre készülhetett, valószínűleg Maikel Lopez tanítványai frissebbek lesznek riválisuknál, de a PEAC a mentális erejét szerdán már bizonyította, ráadásul ismét otthon játszik.

A vendégek az esélyesek a PINKK-Szekszárd (19.50) összecsapáson. Nagyon összeállt a tolnai társaság, Bálint Rékáék a közelmúltban Cegléden, majd Győrben is rangadót nyertek, bebizonyítva: idegenben sem ijednek meg a saját árnyékuktól. Kosárlabda-láz van Szekszárdon, s valószínűleg a PINKK elleni idegenbeli meccsre, a közeli Baranyába sok szurkoló elkíséri majd Djokics Zseljko együttesét. A PINKK ugyan a közelmúltban Zalaegerszegen elért egy bravúrt, de a lendületben lévő Szekszárd túl nagy falatnak tűnik, és az is a tolnaiak mellett szól, hogy a két csapat éppen szimmetrikus győzelem-vereség mérleggel áll a tabellán: a Szekszárd 14-3-mal 2., a PINKK pedig 3-14-gyel a 9.

Egyetlen mérkőzés maradt vasárnapra, a bajnok és listavezető Sopron Zalaegerszegre látogat (16.45). Bár a ZTE otthonában játszott néhány szoros meccset élcsapatokkal, a Ceglédet el is kapta, ahhoz, hogy a címvédő megtartsa kedvező pozícióját, nem szabad hibáznia. Márpedig hazai szinten van is olyan erős kerete a Sopronnak, hogy valószínűsítsük: bármennyire is megpróbál mindent majd Gáspár Dávid együttese, amely ráadásul felszabadultan, nyomás nélkül játszhat - várhatóan a bajnok nem fog lépést téveszteni.

 

Vármegyei szövetségek